Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ким Чен Ун поканил Тръмп да му отиде на гости в Пхенян

13 юни 2018, 07:37 часа • 2548 прочитания

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун е поканил американския президент да посети Пхенян. Това е станало по време на срещата му с американския президент Доналд Тръмп в Сингапур. Пак там Ким е приел да посети САЩ. Съобщението е на държавната информационна агенция на КНДР, Предаде БГНЕС.

"Ким Чен Ун покани Тръмп да посети Пхенян в удобно време, а Тръмп покани Ким Чен Ун да дойде в САЩ", посочи официалната информационна агенция на КНДР. "Двамата ръководители са приели с удоволствие реципрочните покани, убедени, че това ще даде още една голяма възможност за подобряване на отношенията между двете страни", посочи агенцията, цитирана от АФП.

Евентуално посещение на Тръмп в КНДР се счита от мнозина за де факто признаване на тираничния режим на Ким Чен Ун.

Междувременно Тръмп обяви в Twitter, че срещата с Ким Чен Ун в Сингапур допринесла да бъде избегната "ядрена катастрофа".

"Светът значително се отдалечи от потенциална ядрена катастрофа. Без повече ракетни стрелби, тестове или ядрени изследвания! Заложниците се връщат в домовете си със своите семейства. Благодаря, президент Ким, нашият ден заедно беше исторически!", написа Тръмп.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес