Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Япония е в готовност да въведе извънредно положение

31 декември 2020, 09:07 часа • 1854 прочитания

Правителството на Япония може да обяви режим на извънредна ситуация, ако не успее да овладее нарастващия брой на заразени с коронавирус. Това написа в Twitter министърът по възстановяването на икономиката Ясутоши Нисимура.

„Ако разпространението на заразата продължи, както досега, може да обявим извънредна ситуация, за да защитим живота на хората. Трябва да овладеем разпространението на вируса на всяка цена“, подчерта той.

Министърът призова сънародниците си да прекарат новогодишните празници у дома и да не излизат по улиците без нужда, отбелязва ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Припомняме, че ситуацията с разпространението на коронавируса в Якутия започна да се влошава в началото на ноември, а през декември започнаха да обявяват рекорден ръст от заболели и леталани случаи. Общият брой на заразените достигна 230 000, а смъртните случаи са повече от 3400.

Заради борбата с епидемията, властите преустановиха до 11 януари действието на програмата в подкрепа на вътрешния туризъм Go To Travel и помолиха собствениците на заведенията за обществено хранене в големите градове да намалят работното си време. 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес