Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цените на Градския басейн в Асеновград без промяна за новия сезон

12 юни 2017, 11:56 часа • 29315 прочитания

Със 100 нови шезлонга и още толкова чадъри откирва летния сезон Градският басейн в Асеновград. Оборудването е поръчано и до няколко дни се очаква да пристигне в общинския обект. Ремонтът, който бе извършен там, костваше близо 20 000 лева от бюджета на Дейност „Пазари и тържища“ към Община Асенoвград. Съоръженията бяха пребоядисани, а спирателните кранове и обезопасителните парапети са подменени.

Работното време на Градския басейн е от 10 ч. до 18 ч. Първите му посетители, които веднага след официалното откриване направиха няколко плувни дължини, бяха спортистите от спортен клуб „Тритон екстрийм”-Асеновград. И тази година те ще провеждат тренировките си в общинския обект. Новото плувно лято бе открито от заместник-кмета Тамер Бейсимов. Той изрази надеждата си сезонът да завърши без възникнали инциденти.

Персоналът на водния обект се състои от двама спасители, лекар, медицинска сестра, озеленител, охранител и хигиенист. Промяна в цените за свободно ползване на Градския басейн няма. 4 лева ще плащат възрастните за посещение, а 3 лева струва входът за децата. Освен редовните билети, се предлагат и месечни карти.

За възрастни те са на цена 50 лева, а абонаментът за деца до 14 г. е на стойност 40 лева, като басейнът може да се ползва от 10 ч. до 18 ч. Месечните карти за посещение на водното съоръжение в извън работно време /от 18 ч. до 20 ч./ струват 35 лева и те са само за възрастни. 10 лева за месец на човек ще се плаща при ползване на басейна от детски групи по плуване с преподавател. Такава е и цената за членовете на спортните клубове в община Асеновград за провеждане на тренировки в обекта.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес