Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп повтори опорките си пред Мъск: Путин жадуваше Украйна, но Байдън го подтикна към война (ЗАПИС)

13 август 2024, 09:21 часа • 1625 прочитания

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп повтори опорките си за войната в Украйна, но този път от по-интересна трибуна, дадена му от милиардера и собственик на X Илон Мъск.

Още: Kибератака осуети интервюто на Илон Мъск с Доналд Тръмп

Тръмп: Байдън започна да говори глупави неща за Украйна и Путин нахлу

Бившият държавен глава заяви, че има добри отношения с диктатора Владимир Путин и се е опитвал да го разубеди да нападне Украйна. Според него нахлуването на Русия в по-малката ѝ съседка през февруари 2022 г. се дължало на политиката на Джо Байдън. По думите му, демократът е започнал да говори за членството на Украйна в НАТО и това подтикнало стопанина на Кремъл да започне война - нещо, което и самият Путин твърди.

Още: "Преди изборите в САЩ": Тръмп съди Министерство на правосъдието

"Байдън започна да говори такива глупави неща. Например той каза, че Украйна може да стане член на НАТО, но Русия никога няма да се съгласи с това. Войната имаше нулев шанс да започне, ако аз бях президент", заяви за пореден път Тръмп.

Не за първи път републиканецът атакува Джо Байдън по тази тема: "Заради Байдън има война в Украйна": Спорен милиардер даде трибуна за лъжите на Тръмп (ВИДЕО).

Украйна не разполагала с достатъчно мъже

Тръмп изрази мнение, че "сега Украйна няма достатъчно мъже", за да воюва, затова страната разчитала или на "много младите", или на "много старите".

Снимка: Getty Images

Кандидатът на републиканците обещава, че ако бъде избран за президент, ще започне диалог с издирвания от съда в Хага диктатор Путин. Той каза, че се е разбирал "добре" с Путин и е имал "неговото уважение". Заяви също така, че е имал "доста разговори за Украйна". "Казах на Путин - не правете това", твърди Тръмп и добави, че Украйна е била за Путин "това, което той жадуваше най-много от всичко", предава думите му УНИАН.

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Камала Харис вече реагира на интервюто на Тръмп с Мъск, което се проведе в X. "Двама от най-лошите хора, които познавате, са в ефир в момента", гласеше коментарът ѝ. Харис нарече Мъск "лакей на Тръмп, който разпространява гнусните си идеи сред милиони хора чрез един от най-популярните уебсайтове в света".

Още: Ново проучване: Камала Харис изпреварва Тръмп в три ключови щата

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес