Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След поредното броене на трупове Сандърс пита: Какво е менталното здраве в САЩ?

05 август 2019, 10:15 часа • 5691 прочитания

Седем души бяха ранени при стрелба в Тексас. Това е поредна стрелба на американска земя само в рамките на часове, огласяват американските осведомителни вести.

След вълната от насилие представители и на демократите, и на републиканците призоваха федералното правителство да вземе незабавни мерки.

Изключително остър в изказването си беше сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който изрази силно притеснение за образа на САЩ по света.

"Не е просто днес, това стана неколкократно тази седмица. Това стана и тук в Лас Вегас, където някакъв лунатик изби 50 души.

По целия свят хората гледат към САЩ и се чудят какво става? Какво е менталното здраве в Америка, където отново и отново виждаме неописуем ужас", заяви Сандърс.

Бившият конгресмен Бето О'Рорк, който е родом от Ел Пасо и представлява града в Конгреса в продължение на 6 години, прекъсна предизборната си кампания.

Той каза, че се прибира у дома, за да бъде "със семейството си и с родния си град", където вчера бяха убити 20 души и ранени още 26.

"Това е лудост", каза бившият вицепрезидент Джо Байдън.

Сенаторката от Калифорния Камала Харис обеща, че ако бъде избрана, в първите 100 дни от президентския си мандат ще издаде указ за налагане на контрол върху оръжията.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес