Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конгресмен-републиканец също отива на съд заради финансови злоупотреби

22 август 2018, 08:40 часа • 1105 прочитания

Конгресмен от Републиканската партия и неговата съпруга са обвинени във финансови злоупотреби с предизборни средства, предаде БГНЕС.

Според обвинението Дънкан и Маргарет Хънтър са източили 250 хиляди долара за период от 7 години, които са използвали за ваканции до Хавай, Италия, зъболекарски процедури, билети за театър и редица други разходи, несвързани с избирателни кампании. В изявление, разпространено от прокурор Адам Брейвърман, се твърди, че 41-годишният Хънтър и 43-годишната му съпруга "редовно са използвали предизборните средства като лични банкови сметки".

Хънтър е потомствен политик, чийто баща също е бил член на Американския конгрес.

Обвиненията в измама, подправяне на документи, конспирация и нарушаване на финансовите правила за финансиране на политически кампании са плод на едногодишно федерално разследване.

Обвиненията са пореден удар срещу Републиканската партия. Те идват в един и същ ден с новините, че двама бивши близки сътрудници на президента на Съединените щати Доналд Тръмп бяха ефективно осъдени. Става въпрос за бившия му адвокат Майкъл Коен, който призна за незаконни плащания заради секс афери на Тръмп, както и за бившия ръководител на кампанията му Пол Манафорт.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес