Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанасийевич и компания отнесоха България с 3:0

27 юни 2014, 22:29 часа • 10210 прочитания

Сърбия записа трета победа срещу България с 3:0 (25:21, 25:18, 25:19) в Световната лига в спортния комплекс „Войводина” в Нови Сад. Всъщност някой трябва да е луд, за да твърди, че ще бием Сърбия. Защото тази вечер се видя, че тимът ни не е на нивото на Сърбия. Съседите ни играят друг волейбол . И какво да направи Камило Плачи, като разполага само с тези волейболисти. От къде да ги вземе, от родното първенство ли! Всъщност италианският специалист взе в националния отбор и такива. А балансът на тима в Световната лига до момента е 8 загуби и една победа.

В мача срещу Сърбия Плачи започна с Тодор Скримов, Добромир Димитров, Виктор Йосифов, Тошко Алексиев, Николай Николов и Теодор Салпаров. Момчетата започнаха мотивирани и амбицирани за победа. Но това продължи само до средата на втория гейм. Сърбите поведоха 16:13, а при 18:16 Плачи взе почивка и даде указания да се бие силен начален удар. Това не помогна и домакините спечелиха гейма. Те отново поведоха и във втория – 8:6. В българския тим вече имаше проблем с лошото посрещане, а началният ни удар изобщо не затрудни противника. До средата на втория гейм съперниците ни имаха 6 аса. При 14:9 Плачи поиска почивка и даде указания, как да се посреща сервиса на домакините. Волейболистите ни обаче не успяха да се справят със сервиса на домакините, въпреки че в игра влезе Николай Пенчев, който смени Тошко Алексиев.

Сърбия поведе с 18:11. В ролята на догонващи волейболистите ни се сринаха психологически. Лошото посрещане изнерви Цветан Соколов. При комфортната преднина от 7 точки, сърбите си правеха каквото искат на игрището, а Атанасийевич направо ни разстрелваше с атаките си.

В третия гейм нищо не се промени Сърбия поведе 16:12. Серията на Валентин Братоев от сервис доведе до изравняване 16:16 и Колакович взе прекъсване. Сърбия светкавично поведе с 23:18 и спечели гейма и мача без да успеят волейболистите ни за отбележат 20 точки.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес