Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На косъм от златото: България спечели европейско сребро във волейбола!

07 септември 2024, 21:05 часа • 8845 прочитания

България спечели сребърен медал от Европейското първенство по волейбол за младежи до 20 години! Младежкият ни национален отбор по волейбол отстъпи на Франция на големия финал с 1:3 гейма (25:22, 18:25, 16:25, 26:28) и се задоволи със сребърните отличия, въпреки че имаше своите шансове да стигне и до европейското злато.

Националният отбор по волейбол спечели сребро от Европейското до 20 г.

Националите стартираха силно срещата, като в първия гейм успяваха да вкарват силен сервис, който тормозеше френската отбрана. Това спомогна и за добрата работа на блокадата, която си свърши работата във важните моменти, за да може България да спечели частта с 25:22 точки.

Национален отбор по волейбол до 20 г.

Франция пречупи "лъвовете" на големия финал

Във втория и третия гейм обаче Франция се съвзе и започна да доминира на игрището. Посрещането на България започна да допуска доста грешки, а атаката на "лъвовете" на практика не функционираше. За това спомогна и добрата игра на Франция, който несъмнено бе най-добрият тим на турнира.

В четвъртия гейм България имаше отличен шанс да се задържи в мача и да стигне до решаващ пети гейм. В самия край обаче "лъвовете" допуснаха недопустими грешки, и то при геймболове, с което Франция успя да обърне развоя и да спечели с 28:26 точки.

Така България остана на второ място на Европейското първенство, като изпраща много силен турнир, в който игра превъзходно в груповата фаза и записа убедителна победа над Украйна на 1/2-финалите. Франция пък завърши турнира без загуба и заслужено спечели титлата.

Силно лято за младежкия ни волейбол

Българският волейбол изпраща много силно лято при подрастващите, след като по-рано девойките до 18 г. станаха европейски шампионки. Младежкият ни отбор до 20 г. пък успя да стане и балкански шампион, а сега стигна и до второто място в Европа.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес