Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да започнете деня си с разходка?

12 февруари 2023, 11:00 часа

Движението е здраве и винаги би било полезно, ако намерите време за него в натовареното си ежедневие. Може би сутрин ви се спи прекалено много за разходка, но започването на деня така може да предложи на тялото ви редица ползи за здравето.

Причини, за да започнете деня с разходка

1. Увеличава енергията

Ако започнете деня с разходка, дори и да е кратка, това ще ви даде повече енергия през целия ден. Проучванията показват, че възрастните, които ходят 20 минути на открито, имат повече жизненост и енергия от тези, които са ходили 20 минути на закрито. Така че по-добрият вариант е да се разходите на въздух.

Какви са ползите от бягането

2. Предотвратява здравословни проблеми

Ходенето може да предложи многобройни ползи за вашето здраве, включително засилване на имунитета, предотвратяване на различни здравословни състояния, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и може да удължи живота ви.

Проучвания твърдят, че разходка в продължение на 30 минути всеки ден може да намали риска от сърдечни заболявания с 19%. Има и добро влияние върху нивата на кръвната захар.

3. Подобрява настроението

Разходката е полезна не само за физическото, но и за психическото здраве. Част от ползите са:

  • подобряване на самочувствието
  • повишаване на настроението
  • намалява стреса
  • намалява тревожността
  • намалява умората
  • облекчава симптомите на депресия или риска от нея

Естествени методи за отслабване

4. Може да ви помогне да отслабнете

Ходенето с умерено темпо за 30 минути може да изгори до 150 калории, което го прави идеалният начин за отслабване, ако нямате достатъчно време да се посветите на конкретен спорт. В комбинация със здравословна диета и силови тренировки ще постигнете мечтаното тяло.

Защо рано сутрин?

Най-подходящото време за разходка е точно сутрин, защото все още не сте натоварили ума и съзнанието си от задачите за деня. Опитайте се да правите 30-минутна разходка, 5 сутрини в седмицата, за да почувствате пълния ефект от движението.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес