Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще се шокирате като разберете дали трябва или НЕ трябва да махате пяната при варене на месото

30 септември 2021, 07:55 часа

На всеки от нас му се е случвало да вари месо и в някакъв момент да забележи как пяната започва да се отделя на повърхността. Обикновено това се случва, когато варим пилешко или свинско месо. При говеждото количеството пяна е много по-малко.

Без значение какъв вид месо обичате да си похапвате, много е важно да знаете какво всъщност представлява тази пяна, чиито цвят в повечето случаи е сивкав, кафеникав или червеникав.

Днес ще се посветим на това да ви разкажем малко повече за последиците от нея, ако все пак решите да не си правите труда да я отделяте от повърхността на съда.

Защо задължително да премахваме пяната, докато варим месо?

Варенето на месо е колкото лесна задача, толкова и ангажираща. В даден момент ще ви се наложи да приближите съда, поставен върху котлона, с решетъчна лъжица в ръка.

Тази пяна, която коментираме, не е препоръчително да остава в тенджерата. Много е вероятно да допринесе за по-горчивия вкус на храната. Освен това всеки един опитен готвач ще ви съветва да я отстраните, тъй като тя придава по-мътен вид на бульона.

Едно ястие, освен че трябва да е вкусно, трябва и да изглежда добре. Колкото по-бистър е бульонът, толкова по-вкусна ще е храната.

Ето как да разберем дали пилешкото месо в магазина е развалено

Да не забравяме да споменем и друго важно нещо, което също ще наклони везните в посока премахване на пяната, образувала се по време на варене на месото.

Ако решите все пак да я оставите, пригответе се за скорошно разваляне на ястието. Няма значение дали ще го съхранявате в хладилник или не, трайността му не ще продължи повече от 2-3 дни.

Сами преценете дали да премахнете мътната пяна или да я оставите. Нашият съвет е да си отделите няколко минути, в които да отпенете бульона.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес