Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С тази чудотворна рецепта ще излекувате напуканите пети

21 септември 2021, 12:25 часа

Напуканите пети са изключително неприятно явление, от което искаме час по-скоро да се отървем. Освен, че ни карат да се чувстваме некомфортно, има и случаи в които могат да причинят болка и дискомфорт.

В днешно време по магазините се предлагат всевъзможни мазила, действащи успокояващо и омекотяващо. Те не винаги обаче са достатъчно ефикасни. Днес ще ви споделим една домашна рецепта, за чието действие ви гарантираме.

Рецептата, с която ще излекувате напуканите пети за броени дни

За приготвянето на лека ще ви трябват:

  • 1 чаша обикновено слънчогледово олио;
  • 20 г пчелен восък;
  • 1 средно голяма глава лук.

Как се приготвя?

Олиото се изсипва в подходящ съд и се оставя на котлона да се загрее. Към него се добавя нарязаният лук. Парчетата не бива да са прекалено малки.

Не е задължително лукът да е обелен. Можете да го нарежете с люспите, като преди това сте го почистили под течаща вода.

След като зеленчукът започне да хваща златист загар, извадете го от мазнината и го поставете в тензух. Изстискайте олиото от него и го оставете настрана.

Напукани пети – какви заболявания издават

Остава да прибавите и пчелния восък към тенджерата със загрято олио. За предпочитане е да излеете съдържанието в емайлиран съд. Когато олиото се охлади, неговият цвят ще стане приятно жълт.

Как да използваме лека?

Не е необходимо да ползвате големи количества. Гребвайте с върха на пръста си от восъчното мазило и с нежни движения масажирайте засегнатите участъци. Тази процедура се прави веднъж на ден в рамките на една седмица.

Още след първото нанасяне на мазилото ще усетите как кожата става много по-гладка и мека.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес