Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Облекчете болките в колената нощем с тези народни средства

15 януари 2023, 19:00 часа

Коляното е една от най-важните стави, тъй като всъщност поема тежестта на цялото ни тяло и ни осигурява способността да се движим. Ето защо е толкова важно да наблюдавате здравето си и, ако възникне болка, незабавно се свържете със специалист.

Причини

Причини за болките в колената.

Причината за болка в коляното може да бъде не само нараняване, но и биологичното стареене на тялото. Една от най-честите причини за болка в коляното е увреден менискус. Ако този много прецизен механизъм се повреди, възниква трайно дразнене на колянната става.

10 чудни съвета, с които можем да накараме болката в колената да изчезне напълно

Колянната става свързва бедрената кост и тибията, пателата. Покрит е със ставна торба, в която има съединителна тъкан, пълна с плътна синовиална течност. Тази кухина има 2 слоя: външен и вътрешен.

Външният слой е отговорен за премахване на триенето един срещу друг на движещите се части на скелета. Съдържа торбички със слуз, които действат като амортисьор с течност.

Ако човек има патология, тогава течността може да се произвежда или в твърде голямо количество, или в много малко количество. И поради това може да се появи болка с различна интензивност.

Основните причини за подуване на коляното са:

  • възпаление на сухожилията;
  • скъсани или изкълчени връзки;
  • натъртване, коляното може да се подуе много;
  • постоянно подуто коляно боли с ревматоиден артрит;
  • подагра;
  • метаболитни заболявания, когато в тялото се натрупва голямо количество пикочна киселина и нейните соли.

Как да се отървем от болките в коленете?

Народни средства за лечение при болките в колената

Днес има много традиционни лекарства за премахване на болката и подуването на коляното. Важно е тези рецепти да се използват в комбинация с лекарствата, предписани от лекаря.

Най-често срещаните рецепти за болките в колената са:

1. Бяло зеле, листа от живовляк и цветове от див кестен в равни пропорции. Всичко се раздробява до хомогенна маса и се нанася върху възпалената област. За максимален ефект тази превръзка е най-добре да се остави за една нощ.

2. Суровите картофи трябва да бъдат настъргани, загрети на водна баня и прехвърлени върху марля. Нанесете върху зоната под коляното, за да намалите отока и зачервяването. Въпреки това, ако има натъртване или инфекция, този компрес не помага.

Магнезий за болки в коляното – как действа и всичко, което трябва да знаем за него

3. Солта трябва да се загрее в тиган. След това изсипете върху чиста кърпа и нанесете върху ставата. За да избегнете изгаряния, трябва да увиете коляното си с кърпа. След загряване болката ще изчезне.

4. За сместа ще са ви необходими лук и чесън. Една скилидка чесън и една четвърт глава лук трябва да се настържат на ситно. Поставете сместа в купа и добавете един белтък. След това трябва да добавите две чаени лъжички алкохол и горчица. След това трябва да добавите 3 супени лъжици сол и да разбъркате добре цялата смес до хомогенна консистенция. Сместа трябва да се нанесе върху болното коляно, увивайки крака с торба. Дръжте три часа.

Нашето тяло се нуждае от използването на полезни и необходими елементи за него. Ежедневната диета трябва да включва храна от птици, риба, зеленчуци, плодове, билки и млечни продукти.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес