Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Наистина няма да повярвате какво се случва с тялото ни, ако ядем всеки ден кисело мляко

14 септември 2021, 11:27 часа

Каквото и да си говорим, киселото мляко е един от онези продукти, част от традиционната българска кухня. То е успяло да прослави страната ни по цял свят, защото вкусът му е незаменим, а ползите от него са толкова много, че дори би било трудно да посочим всяка една от тях.

Какво обаче се случва с тялото на човек, ако този продукт бива консумират всекидневно? Задавали ли сте си някога въпроса?

Какво да очакваме от всекидневната консумация на кисело мляко

Киселото мляко е сериозен източник на протеини, от които всъщност тялото ни се нуждае. Освен протеини, в състава му има още мазнини и въглехидрати. Не е случаен фактът, че голяма част от спортистите го консумират след тежка тренировка.

Ако се стремите да постигнете перфектната фигура и се опитвате да се лишите от няколкото излишни килограма по себе си, то тази храна е чудесен избор за вас. Похапвайте по една чаша мляко между храненията и сами ще установите, че този продукт ще засити глада ви.

Освен, че млякото ни дава повече енергия, когато го похапваме през деня, от него можем да извлечем още редица ползи. Ето и някои от тях:

• Укрепва костите ни;

Сигурни сме, че не успяхме да ви изненадаме с това. Знаете, че в млякото се съдържа не малко калций, който е изключително важен за изграждането и плътността на костната маса.

• Подсилва имунната ни система;

Ето още едно нещо, заради което си струва да започнете всеки ден да ядете кисело мляко. Продуктът съдържа много пробиотици, които имат огромно значение за функциите на имунната система.

Ето защо трябва да ядете кисело мляко след тренировка

• Намалява възпалението.

Да, киселото мляко успява да постигне и това. Полезните бактерии, съдържащи се в кофичката или буркана, имат свойството да намаляват възпалението в тъканите.

Похапвайте кисело мляко всеки ден и бъдете здрави!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес