Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как да изваем тяло с пилатес?

18 февруари 2021, 10:30 часа

Ако веднъж завинаги решите да се доверите на пилатес упражненията, вие ще извлечете безброй ползи от този ваш избор.

Лесно и бързо можете да изваете перфектното тяло, докато се забавлявате и прекарвате време с любими приятелки. Какво по-хубаво от това?

Професионалните инструктори твърдят, че след 10 – та тренировка човек усеща разликата. След 20 – та тя е видима за окото. След 30 – та тялото се трансформира напълно. Удоволствието, което изпитва човек, наблюдавайки се в огледалото, няма равно на себе си.

Не само изглеждате като чисто нови, но и се чувствате преродени. Упражненията са динамични и свръх полезни.

Тренировките поддържат не само фигурата ни

Ето и някои от ползите на пилатеса:

Моментално спиране на болката в областта на гърба

Ако страдате от непрестанен дискомфорт в областта на гърба, благодарение на пилатес упражненията това ще изчезне почти мигновено. Тялото ви ще е много по-гъвкаво и ще се чувствате страхотно тонизирани.

Масажирате вътрешните органи

Пилатес упражненията помагат много и за вътрешните органи. Изпълнявайки ги правилно, вие масажирате органите. Това допринася да сте по-здрави за дълго време.

Намалявате риска от травми

Колкото по-често спортувате, толкова повече раздвижвате телата си. Рискът от травми значително намалява.

Какво се случва с тялото ни, когато правим планк всеки ден

Колко често се препоръчва да спортуваме пилатес

За да има видими резултати, препоръчително е всяка седмица да посещавате своя инструктор. 2-3 пъти в седмицата е напълно достатъчно да правите тренировка. Все пак обаче зависи и от целите, които сте си поставили.

Кой може да практикува пилатес

Това са леки упражнения, които позволяват всеки да ги изпълнява, независимо от предварителната му физическа подготовка, както и от възрастта. Разбира се, ако страдате от някакво заболяване, най-добре е да се консултирате с лекар преди това.

Не забравяйте, че спортът краси човек! Колкото повече време отделяте за пилатес тренировки, толкова по-красиви ще се чувствате отвътре и отвън!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес