Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изпитани начини, с които да се отървете от плевелите в градината

23 юли 2021, 23:30 часа

Независимо дали сте опитен фермер или просто начинаещ в този бизнес, не можете да избегнете борбата с плевелите. Има безброй хербициди и химикали за борба с нежеланите растения, но е невъзможно просто да влезете в градинарски магазин и да не бъдете претоварени от това разнообразие от продукти. Предпочитаме да се отървем от плевелите, като използваме старите доказани устойчиви методи.

Оцет

Има ли нещо, за което „Направи си сам“ в кухнята няма решение? Изнесете оцета навън в слънчев, безветрен ден и поръсете оцета върху плевелите. (Внимавайте да не удряте с него любимите си растения!) Бъдете сигурни, това естествено лекарство ще се „погрижи“ за плевелите.

Хербициден сапун

Търсите да подобрите ефективността на оцета? Към него добавете равни части сол и препарат за съдове и имате собствен хербициден спрей.

Боракс

И ето още една рецепта за „направи си сам“, която можете да използвате за борба с плевелите. Смесете 300 грама боракс с 10 литра вода, разбъркайте добре и напръскайте върху тревата.

Вряща вода

Плевелите дори не се опарват дори повече, отколкото ние сами искаме. Изсипете малко вряла вода директно от печката директно върху тревата, за да се отървете от нея.

Огънят

Можете също така просто да насочите огъня директно върху плевелите, като използвате специална горелка за контрол на плевелите. В същото време внимавайте да не нараните растенията, от които все още се нуждаете. Водата в плевелните клетки се изпарява и те умират.

Сол

Солта прави почвата необитаема. За да ударите плевелите със сол, без да повредите всичко останало, трябва да поставите щипка сол под всяко нежелано растение. Дъждът ще разтвори тази сол с течение на времето и плевелите ще загинат.

Мулчиране

Ето защо го виждате толкова често в градините на съседите си! Мулчът създава бариера против плевели, предотвратявайки навлизането на нежелани семена в почвата и лишавайки тези, които вече са там, от слънцето.

Вестници

Какво друго ще помогне да се отървете от плевелите? Вестници! Вземете мулчиране на следващото ниво - напойте почвата, навлажнете вестниците и ги поставете под мъха. Това не само ще лиши тревата от слънчевите лъчи, но и ще насърчи полезните земни червеи да пълзят и да останат във вашата градина.

Царевично брашно

Искате да предотвратите навлизането на плевели преди да започнат? Използвайте царевично брашно или специално обработен глутен от царевично брашно, който ще спре поникването на всякакви семена.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес