Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чаят от тази подправка унищожава мазнините и регулира теглото

19 април 2024, 05:25 часа

Опитвате се да се отървете от упоритите коремни мазнини? Време е да започнете да добавяте джинджифил в диетата си ежедневно! Въпреки че повечето от нас се сещат за джинджифил, когато имат проблеми с храносмилането, тази подправка може да направи чудеса за намаляване на коремната мазнина.

Още: Никога не яжте тези храни заедно, ако искате да отслабнете

Проучванията на експерти

Според European Journal of Nutrition коренът от джинджифил играе ключова роля в загубата на тегло, като намалява производството на инсулин в организма - хормонът, отговорен за повишаването на нивата на кръвната захар. Резултатът: По-тънка талия само за 12 седмици. Можете да използвате както сух, така и пресен джинджифил в зависимост от личните си предпочитания.

Според проучванията на Националния център за биотехнологична информация на САЩ (NCBI) джинджифилът помага за съживяване дори на най-бавната храносмилателна система, като спомага за стимулиране на производството на стомашни киселини.

Ползи от джинджифила за организма

Един от аспектите на силата на джинджифила за сваляне на килограми е, че той ви помага да се чувствате по-сити и спомага за изгарянето на мазнините, а не само за намаляване на водното тегло. Той също така понижава нивата на кортизол; високите количества кортизол могат да доведат до увеличаване на теглото и допълнителни коремни мазнини.

Допълнителен бонус е, че джинджифилът е и чудесно средство за профилактика и лечение на заболявания. "Джинджифилът се използва от хиляди години за лечение на многобройни заболявания, като настинки, гадене, артрит, мигрена и хипертония", казват експерти.

Още: 7 ползи от пиенето на чай от лимон и джинджифил преди лягане

Как най-лесно да включите джинджифил в менюто си?

И така, как можете да включите джинджифил в ежедневното си хранене? Опитайте го в чай! Джинджифилът е стимулант, подобно на кофеина, така че освен че ще изглади корема ви, той ще ви даде допълнителен бодър дух, което може да накара тялото ви да изгори още повече мазнини. Просто добавете количество с размер на гроздово зърно към чаша гореща лимонова вода и ще си приготвите чудодеен чай за отслабване.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес