Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 – те най-големи заблуди за отслабването, които ще ви смаят

23 юли 2021, 06:59 часа

Предстои ви да ходите на море и искате да се лишите от някой и друг излишен килограм? Разглеждате актуалните диети в интернет и се чудите на коя от тях да се спрете?

Дали обаче сте наясно с това, че отлични резултати се получават единствено и само тогава, когато не сте под влиянието на някоя от заблудите, които тепърва ще разкрием пред вас?

Ето ги и 4 – те заблуди, които наистина ще ви шокират:

• Ако се храня със здравословна храна, гарантирано ще сваля излишните килограми

Това е огромна заблуда, тъй като всяка една храна, която се консумира в огромни количества, може да се окаже „нездравословна”.

Много е важно да похапвате с мярка, а не да си мислите, че от здравословните храни не се качват килограми и тях можете да ги ядете, докато не ви остане място в стомаха.

• Мазнините са най-опасни. Не трябва да ги ям!

Напротив, мазнините са изключително полезни за организма. Ако го лишим от тях, той няма да функционира по правилен начин. Задължително е да ги включвате в менюто си, но нашият съвет е да се фокусирате върху ненаситените мастни киселини.

Избягвайте вредните мазнини, като маргарин и масло, но не ги изключвайте изцяло от менюто си. За предпочитане е да ограничите приема на тлъстото месо и да похапвате колкото се може повече риба, пилешко месо, говеждо.

6 неща за отслабването, които никой не ти е казал

Приемът на сьомга, риба тон и скумрия е задължителен, тъй като в тях се съдържат омега 3 мастни киселини, играещи важна роля за сърдечно-съдовата система.

Ако не сте почитатели на рибата, заложете на ленено семе, зехтин, маслини, орехи.

• Ако съм строга към себе си, резултатите ще се феноменални

Поставяйки си невъзможни цели, ние си мислим, че дадена диета не струва. Това е още една заблуда, която ни кара непрестанно да сменяме режимите и да се измъчваме емоционално.

Целта на всеки един, който иска да свали килограми, не бива да бъде намаляване на теглото, а промяна в начина на живот. Единствено тогава е възможно да се сдобием с желаната фигура, без непрекъснато да се виним.

• Ако следя калориите, всичко ще бъде идеално

Чували ли сте за гликемичен индекс. Някои храни се усвояват много по-бързо от организма и чувството на глад се появява съвсем скоро, след като сме ги консумирали.

Други, които са с нисък гликемичен индекс, не ни позволяват непрекъснато да сме гладни и да мислим за това какво ще изядем.

Съобразявайте се много с това какво похапвате, а не само да броите калориите!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес