Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Великолепен Григор се класира за финала в Бризбън (ВИДЕО)

06 януари 2024, 14:32 часа • 9573 прочитания

Първата ракета на България Григор Димитров продължава с отличното си представяне на турнира от сериите АТР 250 в Бризбън. Родният тенисист се класира за финала на надпреварата, след като се справи с представителя на домакините Джордан Томпсън като го победи с 6:3 и 7:5. 

Гришо нямаше проблеми в първия сет

Двубоят стартира по доста равностоен начин като двамата тенисисти спечелиха подаванията си в първите четири гейма за 2:2 В петия гейм Димитров имаше леки проблеми, но все пак успя да поведе с 3:2. След това българинът бе безапелационен при сервиса на Томпсън и записа пробив за 4:2. До края на частта австралиецът не успя да създаде сериозни проблеми на Димитров и най-добрият ни тенисист спечели първия сет с 6:3.

Томпсън вдигна темпото във втората част

Вторият сет отново започна с размяна на геймове. В третия гейм Григор Димитров имаше два шанс за пробив, но ги пропусна и Томпсън поведе с 2:1. Българинът веднага отговори и взе подаването си като по този начин изравни. Последваха силни минути за австралиеца. Първо Томпсън спечели сервис гейма си, а след това бе много близо до пробив, след като водеше с 40:0 в шестия гейм. Гришо обаче успя да отрази трите брейкбола и с доста трудности стигна до 3:3.

Джордан Томпсън продължи да сервира отлично и спечели седмия гейм на нула за 4:3. В следващия гейм Димитров отново имаше сериозни проблеми и бе много близо до това да бъде пробит, но показа характер и спечели подаването си за 4:4. В следващия гейм Томпсън допусна изоставане, но след това подобри играта си и поведе с 5:4. След края на гейма австралиецът повика физиотерапевт.

Единадесетият гейм се оказа решителен

Десетият гейм бе много оспорван, но Гришо показа здрави нерви и го спечели, за да изравни за 5:5. Следващият гейм пък реши крайния изход на срещата. Димитров се представи отлично при сервис на австралиеца и поведе с 40:0. Томпсън опита да се върне в мача, но загуби подаването си. В последния гейм Григор демонстрира страхотен тенис и затвори срещата със 7:5.

На финала утре българинът ще срещне поставения под №1 в основната схема на турнира Холгер Руне.

Вчера пък Григор Димитров получи предложение за брак от своя фенка.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес