Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убедително начало за Григор на US Open

30 август 2017, 20:47 часа • 11082 прочитания

Григор Димитров постигна лесна победа на старта на US Open. Българинът победи с 6:1, 6:4, 6:2 квалификанта от Чехия Вацлав Шафранек. Във втория кръг той ще се изправи срещу победителя между руснака Андрей Рубльов и Алиаж Бедене от Великобритания.

Григор Димитров е поставен под №7 в последния за годината турнир от Големия шлем. Шафранек пък си извоюва правото да играе в основната схема в Ню Йорк след три трисетови победи в квалификациите. 23-годишният чех е 210-и в световната ранглиста и това бе първа среща помежду им. 

Григор стигна до шанс за пробив още във втория гейм на двубоя, който обаче бе спасен след добър сервис, като ретурът на българина излезе в аут. При следващото подаване на чеха възможностите за пробив вече бяха две. Шафранек спаси първата след ас, но при втората прати топката в мрежата и Григор поведе с 3:1. Ранният пробив се оказа напълно достатъчен. Гришо направи още един пробив за 5:1 и за малко над 20 минути българинът спечели сета.

Във втория гейм чехът изравни малко играта, но не и без помощта на Григор. Той показа малко разконцентрирана игра, което и предостави възможността в осмия гейм Шафранек да пробие. Все пак първата ни ракета се спаси заради силния си сервис. Иначе ранният пробив в още третия гейм бе напълно достатъчен да спечели и втория сет, задържайки преднината си.

Първата ни ракета можеше да пробие още в началото на третия сет, но изпусна пет възможности в 12 - минутния първи гейм. Въпреки това, както и при прдните два сета, Гришо проби рано за 2:1. Tой поведе с 40:15 и успя при втората възможност, когато форхендът на съперника излезе в аут. До края на срещата след психологическото предимство, което си осигури, проби още веднъж за 5:2 и на подаването си затвори сета, въпреки че отрази две възможности за пробив.

Всичко интересно от US Open и повече подробности за срещата четете в Sportlive.bg.

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес