Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор: Опитвам се да съм концентриран, а не да гледам прекалено напред

05 януари 2024, 11:15 часа • 1156 прочитания

Най-добрият български тенисист Григор Димитров бе много щастлив от победата си на Ринки Хиджиката, която му осигури участие на полуфиналите на турнира от сериите АТР 250 в Бризбън. Първата ни ракета сподели, че опитва да бъде максимално концентриран в мачовете си и да не гледа прекалено напред във времето.

Димитров също така сподели, че ще продължи да работи здраво и да подобрява представянето си на корта през новата година, за да може да печели колкото се може повече срещи. Българинът допълни, че в момента се намира в добра серия, която иска да продължи.

„Продължавам да работя и да се подобрявам“

Григор Димитров

„Има много неща, които минават през главата ти, особено след периода на подготовка. Вълнуваш се за следващата година. Аз по-скоро се опитвам да бъда концентриран и да не мисля прекалено напред. По-скоро мисля седмица за седмица".

„Усещането не беше като край на миналата година, а по-скоро продължение на правилната игра, печеленото на колкото се може повече мачове. До момента серията е добра и ще продължавам да работя и да се подобрявам с всеки изминал ден“, обясни Димитров след успеха срещу Хиджиката.

Снощи Григор Димитров бе избран за "Спортист №2 на България" за изминалата 2023 година.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес