Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Григор Димитров: Треньорът ми ме кара да играя като луд

29 април 2014, 12:36 часа • 64957 прочитания

Партньорството между Роджър Рашийд и Григор Димитров определено може да се нарече успешно, а успехите започнаха още в първия им трунир заедно и към този момент следват един след друг - 3 спечелени АТР титли от 11 изиграни турнира, 28 победи в 36 мача и първи четвъртфинал на Големия Шлем.

Именно това бе една от темите, за които говори Гришо след триумфа си в Букурещ, а по този повод първата ни ракета сподели, че е щастлив от това, че може да разчита на Роджър Рашийд.

"Радвам се, че той е до мен. Роджър определено залага много на фитнеса, но в същото време върши страхотна работа по време на тренировките на корта. Заедно сме само от шест месеца и трябва да прекараме още време, за да се опознаем по-добре. Увереността в мачовете и всичко останало се повишава с всеки изминал турнир, на който сме заедно. Искаме да извлечем максимума от всеки ден, в който тренираме заедно" - коментира Гришо.

"Едно от първите неща, които Роджър спомена, бе да не играя като луд и да правя трикови изпълнения с нисък процент на вероятност да се получат. Не съм мислил да споря за това с него или пък по въпроса защо забрани да нося розови тенис обувки. Нo така или иначе получих някои критики за тези розови обувки" - завърши със смях Григор Димитров.

След титлата в Букурещ Рашийд даде само 24-часова почивка на Гришо и отново го "захапа". Тандемът вече е в Мадрид и се готви за поредния "Мастърс" от календара на АТР.

В единствения си почивен ден Димитров се разходи из улиците на испанската столица заедно с приятелката си Мария Шарапова.

Роджър Рашийд обаче не дава на Димитров да се отпуска кой знае колко.

"Радвам се да бъда тук в Мадрид. Давам ти 24 часа за почивка Григор, след това ще те преследвам за здрава работа - надявам се, че ще се справиш с мен млади човече", написа австралиецът в профила си в "Туитър", а коментарът му е придружен с "показване на бицепси".

В момента Григор Димитров заема 14-о място в световната ранглиста на АТР. Той има да защитава общо 135 точки на предстоящите "Мастърс"-и в Мадрид и Рим, което означава, че при едно добро представяне на тези два турнира, има шансове да дебютира в Топ 10 още преди старта на "Ролан Гарос". Иначе българинът е №8 по спечелени точки само от началото на 2014 година.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес