Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович е на крачка от "Златен Мастърс"

23 август 2015, 00:49 часа • 6256 прочитания

Историческа възможност за "Златен Мастърс" т.е. да спечели всеки един от деветте турнира от серията "Мастърс" - това успя да постигне световният номер едно Новак Джокович, който си осигури пети финал на Мастърса в Синсинати. Точно в американския град сърбинът има вече четири загуби на финал, а сега ще се изправи срещу един от тенисистите, срещу когото записа две от загубите - Роджър Федерер. Това ще е общо 41-ва среща между двамата, като дотук през сезона те се срещнаха вече четири пъти - всеки път на финал. Федерер спечели в Дубай, но след това Джокович взе титлите от Мастърсите в Индиън Уелс и в Рим, както и тилата на "Уимбълдън".

В първия полуфинал за деня Джокович трябваше да прави обрат срещу Александър Долгополов - 4:6, 7:6 (5), 6:2. Сърбинът преживя доста тежки моменти, като беше на две точки от загубата, след като трябваше да посреща на два пъти сервиса на Долгополов при 5:4 точки в тайбрека. Ноле, обаче, показа голямото си сърце на шампион и обърна нещата. Пълен репортаж от срещата прочетете в Sportline.bg.

В чакания с по-голям интерес втори полуфинал Роджър Федерер записа 14-та победа в 25 мача срещу все още действащия световен номер две Анди Мъри - 6:4, 7:6 (6). За Федерер успехът беше много важен, защото само ако защити титлата си в Синсинати, той ще може да си върне втората позиция в ранглистата и да бъде втори поставен за US Open. Швейцарецът изигра много солиден мач, в който не позволи на един от двамата играчи с най-добър ретур в света дори да стигне до точка за пробив в сервиса му. Точно същата беше картината между двамата и на "Уимбълдън", където Мъри все пак имаше шансове да пробие, но не успя. Днес пред него дори не се откри възможност и явно след титлата в Монреал вече му дойде много да прави геройство след геройство. А Федерер показа, че и на 34 години остава конкурентоспособен и на високо ниво - той все още не е допуснал пробив в Синсинати тази година. Научете с подробности в Sportline.bg как швейцарецът се справи с Мъри.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес