Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В синьо-бяло грейна коледната елха в Стара Загора (СНИМКИ)

05 декември 2019, 19:55 часа • 4852 прочитания

Стотици старозагорци се събраха на площада пред сградата на общината, където днес посрещнаха Дядо Коледа и беше запалена коледната елха на Стара Загора. Тази година празничното дърво е в синьо-бяла украса. 

За веселото настроение преди тържественото запалване се погрижиха помощниците на добрия старец от Детска театрална школа "Фантазио" при Народно читалище (НЧ) "Родина-1860", които разпитваха децата на площада дали са слушали, дали са писали на Дядо Коледа и очакват ли подаръци.

Начало на празника дадоха малките певци от Вокална студия "Розов свят" при НЧ "Св. Климент Охридски". Иванка Сотирова, заместник-кмет на община Стара Загора изпълни заръката на стопанина на града и извика на сцената големите джуджета, усърдно работили Стара Загора да е най-красивият град.

Тя покани на сцената колегите ѝ Йордан Николов и Красимира Чахова, председателя на общинския съвет Мария Динева и областния управител Гергана Микова, които заедно да посрещнат Дядо Коледа. 

"Пожелавам да има много добрина, да си отворим сърцата и да помагаме на всички, защото малки и големи трябва да са щастливи", обърна се Сотирова към събралите се старозагорци.

Всички заедно извикаха белобрадия старец, който даде начало на обратното броене до запалването на елхата.

Празникът продължи със светлинни илюминации и концерт на вокална студия "Розов свят".

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес