Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Казанлъшкият Дом за стари хора N 1 ще има ново обзавеждане

17 април 2019, 16:00 часа • 9111 прочитания

Ново обзавеждане ще има Дом за стари хора N 1 в Казанлък, след като проектът на общината за закупуване ново оборудване за спалните помещения беше одобрен от Фонд „Социална закрила“ към Министерство на труда и социалната политика (МТСП). Той предвижда да се осигурят нови легла, матраци и индивидуални шкафчета за 60-те потребители на дома на ул. “Петьо Ганин” 52. Срокът за осъществяването на проекта е 4 месеца, общата стойност е 30 хиляди лева, максималният размер по регламент, когато се кандидатства за финансиране от фонда.

Безвъзмездно от „Социална закрила“ ще бъдат получени 27 хиляди, а останалите три хиляди лева са съфинансиране от община Казанлък. Проектът, с който ще се подобри качеството на живот за домуващите, ще утвърди общината като водеща в предоставянето на социалнит услуги за възрастни хора.

Дом за стари хора N 1 в Казанлък работи повече от 50 години - от юни 1967 година. Предоставяната социална услуга е делегирана от държавата дейност. Капацитетът на дома е 122-ма души. В 4-етажната сграда има 58 спални помещения.

Анжелина Велчева
Анжелина Велчева Отговорен редактор
Новините днес