Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започна ремонт на покрива на детска градина в село Широки дол

28 август 2023, 17:57 часа • 1349 прочитания

Започна ремонт на покрива на част от филиала на ДГ „Детелина” в с. Широки дол, информират от община Самоков.

Ремонтът се извършва от края на миналата седмица, като целта е да се спрат течовете в тази част на сградата.

В другата, в която се помещава групата с децата, бе извършен ремонт на покрива в предходните години и там няма този проблем.

В края на юни кметът Владимир Георгиев заедно с кметът на Широки дол Марияна Ракльова посетиха филиала на „Детелина” за да направят оглед на необходимите и належащите ремонтни дейности преди началото на новата учебна година. Заедно с директорът на ДГ „Детелина”, те огледаха частта на сградата, която не се ползва и не е ремонтирана, но там има сериозни течове, които наводняват помещенията. Направиха и оглед на щетите, нанесени от проливните дъждове през юни. Част от помещенията бяха с около 3-4 см вода, стените бяха силно компрометирани, а дървените подове- издути от влагата. В частта, която се използва от детската градина, има места с конденз, заради който се е появил мухъл по стените. След огледа стана ясно, че най-спешен е ремонтът на покрива и премахване на мухъла от помещенията. Още: Изграждат нова велоалея в община Самоков

Общинското строително предприятие извършва в момента вътрешен ремонт в помещенията, като се премахват следите от влагата и се прави шпакловка и боядисване. За да се реши основно този проблем се подменят и водостоците, което ще предотврати навлажняването на стените в помещенията и появата на мухъл.

Ремонтните дейности трябва да приключат до началото на учебната година, за да може детското заведение да посрещне децата в обновени стаи. След ремонта на покрива на другата сграда се обмисля да се определи предназначението й, за да не пустее и да не се руши.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес