Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Село Широки дол ще има клуб за социални контакти и фитнес (СНИМКИ)

31 март 2021, 19:45 часа • 10497 прочитания

Село Широки дол ще разполага с клуб, в който жителите му могат да се срещат и да установяват социални контакти. Освен това ще има и стая с фитнес уреди, с които хората да поддържат своята физическа форма. Това съобщи кметът на община Самоков Владимир Георгиев във Facebook, след като лично разгледа помещенията заедно с управителя на общинско предприятие "Строителство, ремонт и озеленяване". Предстои клубът, който е изграден по идея на кмета на селото Марияна Ръкльова, да бъде открит официално до края на април.

Ремонтът започна в началото на миналата година като бяха шпакловани и боядисани стените и тавана, подменена дограмата, поставено ново осветление, ремонтираха се и санитарните помещения. През тази година приключи и изграждането на топлинната инсталация, поставено бе ново котле и радиатори. Идеята е това място да се ползва от жителите на Широки дол от всички възрасти, което да разшири и разнообрази социалните им контакти. Ще се сложи обзавеждане в помещението за социални контакти и фитнес уреди в другото помещение. Кметството, съвместно с читалището ще организират празничен великденски базар с благотворителна цел, като със събраните средства ще подпомогнат функционирането на новия клуб.

“С кмета на селото говорихме още за възможностите за подготовка и кандидатстване с проект за реновиране на чешмата при моста и пространството около нея, както и за изграждане нов тротоар от входа на селото до центъра. Радвам се, когато работя с дейни и идейни кметове!“, написа в профила си Владимир Георгиев.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес