Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Общински съветник, нахлул в кабинета на Фандъкова и опитал да свали украинското знаме, подава оставка (СНИМКИ)

13 октомври 2022, 13:40 часа • 10169 прочитания

Общинският съветник Борислав Иванов ще си подаде оставката като зам.-председател на Столичния общински съвет. Това обяви той самият, след като вчера направи опит да свали националния флаг на Украйна от фасадата на Столичната община.

"Председател съм на комисията по обществен ред и сигурност, и осъзнавам акта на самото сваляне на знамето, че е нередно, но аз го правя принципно. Ще предложа на колегите в Столичния общински съвет (СОС) да гласуват оставката ми като зам.-председател на СОС по съвест, който както прецени. Готов съм да поема политическа отговорност за действия си", заяви Иванов пред БТА и допълни, че е готов да си подаде оставката и като председател на Комисията по обществен ред и сигурност. 

От снимки в социалните мрежи става ясно, че общинарят от "Атака", който наскоро обяви, че иска да премине в редиците на "Възраждане", отново се е опитал да свали украинското знаме. Рано сутринта днес той е влязъл в сградата на Столична община маскиран и през кабинета на кмета Йорданка Фандъкова е проникнал на балкона, където се вее украинският флаг заедно с този на ЕС и българския.

"Ще го сваля, когато искам Аз, не когато Вие го дадете! Госпожо кмет, моля идвайте навреме на работа !", пише под фотоса общинарят. Твърди се, че той ровил и в служебните компютри в общината.

Пиарът на Столична община: Никой не е свалял украинското знаме

От ГЕРБ и "Демократична България" веднага реагираха и поискаха Иванов да освободи постовете, които заема в Столичния общински съвет.

Междувременно председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който е представител на ГЕРБ, е внесъл доклад за оставката на Борислав Иванов като зам.-председател на съвета и председател на Комисията по обществен ред и сигурност. Това съобщи самият той във Facebook. "Намирам за недопустимо поведението от вчера и днес на зам.-председателя на общинския съвет Борислав Иванов, който наскоро заяви желанието си за присъединяване към ПП "Възраждане", казва Георгиев.

"Ние, съветниците от групата на ДБ, настояваме за незабавното му отстраняване от заеманите от него ръководни постове и призоваваме всички политически групи да се противопоставят на тази недопустима хулиганска проява. Приканваме самия Борислав Иванов да си подаде оставката като общински съветник, тъй като извършеното от него е позор за общинския съвет и е в разрез с мандата, даден му от софиянци, като техен представител в Столична община, посочват от ДБ. Извършеното от него - влизане като маскиран престъпник, нахлуване в кабинета на кмета, нелегално проникване в компютрите на Столична община, сваляне на знамето на Украйна от фасадата на сградата, поставено там с решение на СОС, е толкова абсурдно, че предизвиква съмнения за неговото психично състояние и възможност да изпълнява задълженията си, за които е избран", отбелязват от ДБ.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес