Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва ремонтът на релсите по бул. "България"

05 март 2014, 07:17 часа • 15782 прочитания

Ремонтът на трамвайния път по столичния булевард "България" ще започне в сряда – 5 март. За три месеца ще бъде изцяло ремонтирана релсовата линия, по която се движи трамвай номер 7, информираха от Столична община.

Докато текат ремонтните дейности трасето ще се обслужва от автобусна линия номер 7. Реконструкцията е финансирана по Оперативна програма "Регионално развитие". На мястото на сегашните трамвай ще тръгнат нови и безшумни. Релсо-траверсовата скара с еластично укрепление ще намали звуците от трамвая до европейските норми. Успоредно с ремонта на трамвайния път ще бъдат обновени и подлезите.

От 04.30 часа на 5 март 2014 г. до 4.30 часа на 9 юни 2014 г. се променя маршрута на масовия градски транспорт, както следва: Трамваен транспорт: трамвайна линия № 7 се замества от временна автобусна линия № 7- ТМ; маршрутът на трамвайна линия № 1 се удължава от централна жп гара през транспортен подлез "Надежда" до метростанция "Хан Кубрат" двупосочно.

Временната автобусна линия № 7-тм ще се движи с маршрут: от НДК (кръстовище бул. "България" - бул. "Черни връх"), бул. "Пенчо Славейков", бул. "Витоша" и по бул. "България" до автомобилния подлез при ул. "Българска легия" двупосочно.

Начална спирка на линията е от "бул. Черни връх" за автобусни линии №№ 72 и 604 в посока бул. "България". Автобусите ще спират: на всички автобусни спирки по маршрута; на трамвайната спирка "бул. Пенчо Славейков" в посока ж.к. "Борово"; разкрива се двупосочна спирка "ж.к. Бокар" на кръстовището на бул. "България" – ул. "Борис Димовски". На спирката ще спират и автобусите от линия № 64; на временна двупосочна спирка "ж.к. Мотописта" в района на трамвайната спирка; на временна двупосочна спирка на бул. "Пенчо Славейков" непосредствено след десния завой от бул. "България" в посока НДК спирката се разкрива за връзка с трамвайна линия № 1, която се движи по маршрута на закритата трамвайна линия № 7 до метростанция "Хан Кубрат"; на временна двупосочна спирка в автомобилния подлез.

За осигуряване на необходимата превозна възможност по бул. "България" се увеличава броя на колите по автобусна линия № 64.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес