Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само между 5 и 10% от пътниците у нас слагат колани

15 септември 2018, 19:09 часа • 878 прочитания

Необходима е превенция, защото едва между 5 и 10% от пътниците по републиканска мрежа слагат колани. Това заяви Максим Петков, заместник-председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи и председател на Националния съюз на превозвачите – Варна, във връзка с приетите промени, свързани с въвеждането на обезопасителни колани и видеорегистратори в автобусите.

„По-важна е превенцията преди в автобусите да сложим каски и колани. Ако никой не го спазва, ще стане като забраната за пушене на обществени места. В момента по наши наблюдение между 5 и 10% от пътниците по републиканската пътна мрежа слагат колани“, посочи Петков пред "Фокус".

Той отбеляза, че по отношение на Варненска област промените засягат 5% от превозвачите.

„Ние караме нови автобуси, произведени след 2007 година, такива са изискванията на туристическата индустрия, но сме солидарни с колегите от страната, където проблемите са сериозни“, добави Максим Петков.

По думите му предстои разговор на бранша с правителството. „Но в момента не знаем кой е отсреща. Имаме министър в оставка, зам.- министър по сухоземните превози, с внесен обвинителен акт и искане да бъде отстранен от длъжност от Прокуратурата, шеф на автомобилната администрация, който е на поста от скоро. Не ми е ясно с кого ще седнем да разговаряме другата седмица. Явно ще се наложи с Бойко Борисов да си говорим“, коментира Максим Петков.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес