Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Оттеглиха жалбата срещу Слави Трифонов заради обидната "Песен за Лена"

05 декември 2023, 16:28 часа • 6006 прочитания

Производството за дискриминация срещу лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов и фирмата му "Седем-осми" АД, образувана заради песента срещу бившия депутат от "Продължаваме промяната" Лена Бориславова, е прекратена, съобщава в. "Сега".

Изданието цитира информация от Комисията за защита от дискриминация (КЗД), която се занимаваше с казуса по жалба не на Бориславова, а на Геновева Тишева - член на Комитета на ООН по премахването на дискриминацията спрямо жените.

Производството е спряно, защото Тишева е оттеглила оплакването си. В протокола от заседанието на КЗД, по време на което преписката е архивирана, не стават ясни мотивите на Тишева. Още: Слави Трифонов срещу Лена Бориславова: Едно грандиозно падение

Жалбата бе по повод "Песен за Лена", пусната в социалните мрежи и партийната тв "7/8" през февруари, в която главен герой е Бориславова.

Междувременно Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение срещу "Седем-осми" АД заради въпросната песен. В иска си за 40 000 лв. тя обяснява колко засегната и разстроена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи. Бориславова се закани да има и още искове, но до момента не е известно да са факт, пише още медиата.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес