Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отборите от Лос Анджелис започнаха с фалстарт новата година в НБА

02 януари 2013, 11:34 часа • 6414 прочитания

Новата година в НБА започна по трудния начин за двата отбора от най-космополитния град  в Златния щат – „Лос Анджелис Лейкърс” и „Лос Анджелис Клипърс”.

В домакинството си на „Филаделфия” езерняците загубиха с 99:103. Страхотен мач за гостите изигра градът Джейру Холидей, който наниза 26 точки и даде 10 асистенции за успеха на своите. Еван Търнър добави 22 точки и 13 борби. За „Лейкърс” най-много вкара обичайният заподозрян – Кобе Брайънт, който се отчете с 36 точки, но Пау Гасол и Дуайт Хауърд разочароваха тотално – само 11 точки за испанеца и едва 7 за Супермен, който вкара само веднъж от игра и имаше 50% успеваемост от фаул линията. Гасол пък вкара едва два коша от игра.

Друга основна причина за загубата на „Лейкърс” беше и пълният им провал от линията за три точки – пропуснати 19 от 22 опита, което е и най-слабият им процент за сезона. Стив Неш и Мета Уърлд Пийс също пропуснаха два ключови опита за три точки в последната минута на мача, когато „Лейкърс” изоставаха само с четири точки и поне една тройка можеше да обърне нещата.

Така „Лейкърс” остават на десето място в Западната конференция, с отрицателен баланс – 15 победи и 16 загуби. „Филаделфия” пък са осми на Изток, също с отрицателен баланс – 15 победи и 17 загуби.

Същевременно високо летящият тим на „Лос Анджелис Клипърс”, който записа 17 поредни победи в НБА, загуби при гостуването си на „Денвър Нъгетс”, при това тежко – 78:92. Загубата дойде след много слаба трета четвърт за „Клипърс”, когато домакините от „Денвър” си осигуриха преднина от 75:59. Особено в защита „Нъгетс” бяха безпогрешни и ограничиха основните оръжия на втория отбор на Лос Анджелис Блейк Грифин и Ерик Бледсоу, които вкараха само по 12 точки в мача.

„Клипърс” запазват второто място на Запад с 25 победи и само 7 загуби, а „Денвър” са седми – 18 победи и 15 загуби.

Останалите резултати от НБА от изминалата нощ:

Далас – Вашингтон 103:94

Портланд – Ню Йорк 105:100

Сакраметно – Детройт 97:103

Атланта – Ню Орлеанс 95:86

Редактор: Ивайло Петров

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес