Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 28 септември

28 септември 2017, 22:00 часа • 5954 прочитания

Скандалът "Хасковогейт" продължава да тресе цялата държава, Томислав Дончев не видя нищо лошо в това държавата да участва във военната индустрия, в Германия идентифицираха изнудвач, който трови детски храни и иска откуп от големите търговски вериги, а на 91 години почина създателят на Playboy Хю Хефнър.

Тези и други акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния 28 септември.

"ХАСКОВОГЕЙТ": КОЙ КУМ, КОЙ СВАТ, КОЙ НА БУЛКАТА БРАТ

Втори изключително сериозен телевизионен сблъсък между депутатите Елена Йончева и Делян Добрев след този преди предсрочните парламентарни избори стана факт. Причината – назначенията в Община Хасково и съмненията дали там ситуацията не е "кой кум, кой сват, кой на булката брат" в полза на Добрев. В скандала се включи с коментар във Facebook и Слави Трифонов.

ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ НЕ ВИДЯ НИЩО ЛОШО В ТОВА ДЪРЖАВАТА ДА УЧАСТВА ВЪВ ВОЕННАТА ИНДУСТРИЯ

"Искрено се съмнявам някой да използва административен терор, за да унищожи дадено предприятие. Не е лошо в никакъв случай обаче държавата да участва във военната индустрия. Това не означава национализация", коментира вицепремиерът Томислав Дончев по актуалната тема, свързана с лицензите на военните заводи "Дунарит" и "Емко".

ЦАЦАРОВ: ПРИСЪДАТА НА ШВЕДА, РИТНАЛ КАМЕРИЕРКА, Е УНИЖЕНИЕ

Присъдата срещу шведския турист Ралф Сундберг, ритнал българска камериерка, е несправедлива. Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в Брюксел.

ИЗНУДВАЧ ТРОВИ ДЕТСКИ ХРАНИ, ИСКА ОТКУП ОТ ГОЛЕМИ МАГАЗИНИ В ГЕРМАНИЯ

Неизвестен мъж е сложил отрова в бебешки храни в най-големите вериги за храна и бебешки стоки в Германия. Той настоява да получи 10 млн. евро, за да спре. Мъжът е изпратил заплашително писмо до полицията и Централата за защита на потребителите в провинция Баден-Вюртемберг, както и до редица вериги за хранителни и бебешки стоки.

БАБХ: НЯМА ПИЛЕШКО МЕСО С ФИПРОНИЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ПАЗАР

Няма заразено с фипронил пилешко месо на българския пазар, съобщи агенцията по храните след лабораторно изпитване на птиче месо.

ВСЕ ПО-ЧЕСТО БИЯТ ПОЛИЦАИ, ЩЕЛИ ДА ГИ ОБУЧАВАТ КАК ДА СИ ПОЛЗВАТ ОРЪЖИЕТО

Нападенията над полицаи зачестяват. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев на редовния брифинг на МВР, предаде репортер на Actualno.com. Крайно изненадващо Радев обясни, че за да бъде пресечена тази тенденция, трябвало полицаите да бъдат обучени по-добре как да се защитават.

ПОЧИНА ХЮ ХЕФНЪР

Основателят на американското списание за мъже "Playboy" почина днес на 91 години.

ОФИЦИАЛНО: С 30 КМ/Ч В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ

Столичната община официално въведе ограничение на скоростта на движение на автомобили в центъра на София до 30 км в час.

ВНЕСОХА ОБВИНИТЕЛЕН АКТ СРЕЩУ УЧЕНИКА, УДАРИЛ С КОЛ УЧИТЕЛЯ СИ

Дванайсетокласникът, нападнал преди време с дървен кол учител по английски в Професионалната селскостопанска гимназия в Садово, остава зад решетките. Това реши днес Районен съд- Асеновград. Ученикът призна вината си пред съда.

БСК: НЯКОИ РАБОТОДАТЕЛИ СА ПРИНУДЕНИ ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ СИ ДА ГИ ОСИГУРЯВАТ НА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА

Работодателите в някои сектори са принудени да осигуряват служителите си на минимална заплата и да не сключват трудови договори, защото самите служители искат така. Това заяви председателят на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев по време на представяне на изследване на сивата икономика.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес