Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Новините: Най-важното за деня, 13 ноември

13 ноември 2017, 22:00 часа • 7031 прочитания

ГЕРБ поискаха промени в Конституцията заради приватизацията, Цветан Цветанов притисна Корнелия Нинова да подпише предложението на партията, КНСБ обяви, че над 5 млн. българи нямат средства за нормален живот, а стотици загинаха при мощно земетресение в Иран и Ирак.

Тези и още акценти редакционният екип на Actualno.com събра за Вас във вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните събития от днешния понеделник, 13 ноември.

ГЕРБ ЩЕ ИСКА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА ЗАРАДИ ПРИВАТИЗАЦИЯТА

За давността относно приватизационните сделки обсъждахме повече от пет варианта за изменение на законодателството, включително в Конституцията и в Наказателния кодекс. По-късно по време на филма на Елена Йончева за оградата по българо-турската граница Цветан Цветанов притисна Корнелия Нинова да подпише предложението на партията.

КНСБ: НАД 5 МЛН. БЪЛГАРИ НЯМАТ СРЕДСТВА ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ

2301 лева са необходими за нормален живот на четиричленно домакинство, а над 5 млн. българи нямат средства за нормален живот. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров, който изнесе данни от наблюдението на потребителските цени и издръжката на живот у нас, предаде репортер на Actualno.com.

ГРИГОР ПРЕЧУПИ ТИЙМ И ДЕБЮТИРА С ПОБЕДА В ЛОНДОН

Григор Димитров започна трудно участието си във финалите на АТР в Лондон. Най-добрият български тенисист победи австриеца Доминик Тийм с 6:3, 5:7, 7:5 в първия си мач от група "Пийт Сампрас".

СТОТИЦИ ЗАГИНАЛИ И ХИЛЯДИ РАНЕНИ СЛЕД МОЩНО ЗАМЕТРЕСЕНИЕ В ИРАН И ИРАК

До момента няма данни за пострадали или загинали български граждани вследствие на земетресението от късно снощи на границата между Иран и Ирак, сочи информация на българските дипломатически мисии в Техеран и Багдад, съобщиха от българското МВнР.

ВСЕКИ БЪЛГАРИН ЩЕ ДАДЕ ПО 5537 ЛВ. НА ДЪРЖАВАТА ДОГОДИНА

Според заложеното в проектобюджета за 2018 г., всеки българин ще трябва да даде по 5537 лв. за попълване на държавната хазна. Това сочат изчисленията на Института за пазарна икономика, представени заедно с традиционния алтернативен бюджет.

СЕДМИ СМЕ В ЕС ПО ПОЛУЧЕНИ ПАРИ ОТ РОДНИНИ В ЧУЖБИНА

През миналата година 869 млн. евро са изпратени на български граждани от роднини и близки, живеещи в чужбина.

ПОЖАРНИТЕ В БОРОВЕЦ И ПАМПОРОВО НЯМА ДА БЪДАТ ЗАКРИТИ ДО КРАЯ НА ЗИМАТА

В следващите няколко месеца всички необходими ресурси за осигуряване на пожарната безопасност на територията на зимните курорти Боровец и Пампорово ще бъдат осигурени за нормално провеждане на зимния сезон.

СЛАВИ ОБЯВИ ВТОРИ ЕТАП НА КАСТИНГА ЗА УПРАВЛЯВАЩИ, ЩЕ ИМА СЪБЕСЕДВАНЕ

Трифонов обобщи резултатите в писмо до медиите. Става ясно, че над над 2 000 души са изпратили кандидатурите си.

ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е НАМЕРИЛА НАРУШЕНИЯ ВЪВ ВМА

Военно-апелативната прокуратура не е намерила нарушения във ВМА. Това става ясно от постановление, изпратено и до медиите. Повод за него беше казус с бившия началник на болницата и доскорошен здравен министър Николай Петров.

ПУЧДЕМОН ВЕЧЕ НЕ ДЪРЖИ НА НАЗАВИСИМОСТТА НА КАТАЛУНИЯ

Възможни са и други решения на испанската политическа криза освен независимостта на автономния регион. Това заяви отстраненият лидер на Каталуния Карлес Пучдемон.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес