Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няма българи на изчезналия самолет и на горящия ферибот

28 декември 2014, 13:20 часа • 18629 прочитания

Няма български граждани сред пътниците на борда на изчезналия самолет на малайзийската авиокомпания Air Asia, съобщиха от Министерството на външните работи.

Засега не е постъпила информация и за наши сънародници на ферибота "Норман Атлантик", който се запали край остров Корфу в Адриатическо море. Националността на всички пътуващи с ферибота е в процес на изясняване. На плаващия под италиански флаг кораб на компанията ΑΝΕΚ, са пътували общо 411 пасажери, 55 членен екипаж и 222 превозни средства (125 товарни автомобила, 3 автобуса и 84 леки автомобила).

Спасителната операция се провежда в открито море северозападно от остров Керкира под координацията на Единния център за издирвания и спасявания с участието на четири кораба на бреговата охрана, 5 хеликоптери на военновъздушните и военноморските сили, самолет С-130, два транспортни кораби и намиращите се в близост пътнически кораби „Spirit of Piraeus" и „Cruise Europα". От италианска страна са изпратени два хеликоптера, самолет и два кораба на бреговата охрана. Към мястото са се отправили и противопожарни кораби от пристанище Игуменица.

Операцията е затруднена от тежките метеорологични условия.

 

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес