Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важното за деня, 30 март 2024 г.

30 март 2024, 20:00 часа • 5201 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 30 март 2024 г.

АМЕРИКАНСКАТА ПРИКАЗКА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРОДЪЛЖАВА! ПРЕЧУПИ "КОШМАР" И Е НА ФИНАЛ (ВИДЕО)

Най-елитният тенисист на България Григор Димитров ще играе финал на турнира от сериите Мастърс 1000 в Маями! Хасковлията подчини "кошмарния" за себе си противник Александър Зверев с 2:1 (6:4; 6:7(4); 6:4) за два часа и 40 минути. В спора за титлата Гришо ще премери сили със световния номер 3 Яник Синер.

ВУЧИЧ ПОДКЛАЖДА ОГЪНЯ В КОСОВО И БОСНА, ПРИЩИНА НЕДОВОЛСТВА ОТ ЕС

"Сърбия плаща висока цена поради цялостната геополитическа ситуация. В изключително трудна ситуация сме, но не по наша вина." Това заяви сръбският президент Александър Вучич в обръщение към нацията тази вечер, съобщи вестник "Политика".

ЗЕЛЕНСКИ ОБЯВИ КАК ЩЕ ТРЯБВА ДА ВОЮВА УКРАЙНА, АКО САЩ НЕ ПОМАГАТ (ВИДЕО)

Защитата на енергийната инфраструктура на Украйна е основен приоритет. Ако не получим военна помощ от САЩ, ако нямаме ПВО, ако нямаме ракети за системите "Пейтриът" (Patriot), ако нямаме 155-милиметрови снаряди и системи за електронно заглушаване, ще трябва да отстъпваме назад, с малки крачки. Трябва да намерим някакъв начин да не отстъпваме. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски пред The Washington Post.

ДЕНКОВ: ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ Е ПАРТИЙНО ЛИЦЕ И ЧАСТ ОТ НОМЕНКЛАТУРАТА НА ГЕРБ

Със спокойствие ще дам поста на Димитър Главчев. Нямам предупреждения към него. Всеки един премиер влиза в трудна среда и трябва да му се помогне максимално, колкото той иска. Това заяви премиерът в оставка Николай Денков. 

ЩЕ ПРЕДСТАВЯ СЪСТАВ НА ПРАВИТЕЛСТВО, ОТДАЛЕЧЕН ОТ ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ: КАНДИДАТЪТ ЗА СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ

Ще представя състав на правителство, равно отдалечен от всички политически сили - екип от експерти, неопетнени, некорумпирани и с добро име в обществото. Това каза кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев, след като президентът Румен Радев му възложи да предложи състав на служебно правителство.

ДАНИЯ: ПОВЕЧЕ F-16 ЗА АРЖЕНТИНА, ОТКОЛКОТО ЗА УКРАЙНА - ЗАЩО?

Съединените щати решават на кого Дания може да продаде своите изтребители F-16, съобщи датско радио. "Хегемонът" нареди продажбата на изтребители на Аржентина, за да не ги купи Китай.

ДЕНКОВ: РЕШЕНИЯТА В ГЕРБ ГИ ВЗИМА ПЕЕВСКИ

„Няма да предадем нито принципите, нито избирателите си – ще се борим за реформи!“, „Искаме европейска България и ще довършим започнатото!“ – това са част от заявките, които ръководството на ПП „Продължаваме Промяната“ направи пред над 600 делегати на партията от цялата страна по време на второто Общо събрание днес, 30 март.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес