Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На Централна гара не освободиха релсите по план, организаторите казаха, че протестът е прекратен

10 март 2013, 13:35 часа • 9397 прочитания

Десетминутната блокада на железопътните релси на Централна гара в София не протече по план.

Някои от хората отказаха да си тръгнат и това върна цялото шествие обратно на гарата, след като организаторите в лицето на Янко Петров призоваха всички да тръгнат с тях към сградата на ЧЕЗ в столицата.

Останалите на релсите хора поискаха да видят договорите за БДЖ, кой подписва договорите за концесии и защо точно преди разпускането на Народното събрание се бърза с приватизацията на „Товарни превози”.

Стоящите на релсите хора блокираха един пътнически влак – за Горна Оряховица. Влакът трябваше да отпътува в 13:37 часа.

Заради блокадата към Централна гара се е насочила военна полиция, каза Янко Петров пред камерата на Канал 3. Той заяви, че протестът вече официално е приключил и организаторите не носят отговорност какво правят хората оттук насетне.

Един от протестиращите обясни, че от полицията са провокирали организаторите и затова те са се върнали обратно на гарата. Конкретен отговор обаче кой носи отговорността, ако има инцидент с влак, не беше даден.

За щастие в крайна сметка релсите бяха освободени и влакът за Горна Оряховица тръгна по разписание. Не е ясно обаче какво ще правят оттук насетне протестиращите - най-вероятно те отиват към сградата на ЧЕЗ.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес