Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манолова поиска от EVN да опрости сметките на пострадалите в Бургаско

07 ноември 2017, 17:16 часа • 940 прочитания

Високоефективна техника за изсушаване стои неизползваема след наводнението, което засегна десетки домове в община Камено. Това обяви пред Дарик-Бургас обмудсманът Мая Манолова. Според нея предоставените от Български червен кръст електрически влагоабсорбаторидори не са разопаковани, тъй като хората се притесняват от високи сметки за електричество.

36 са къщите в много лошо състояние след поройните дъждове в Бургаско от края на миналия месец.

Общественият защитник е отправил призив към електроразпределителното дружество EVN за опрощаване на ноемврийските сметки за ток на засегнатите от наводнението домакинства в община Камено. Тя се ангажира да изготви списък с адресите, чиито сметки за ток да бъдат поети от EVN.

„Касае се за домакинства, които ще трябва да платят между 36 и 57 лева за ток. Всички знаем какви сметки формира това дружество всеки месец. За тях това би била дребна сума, но за хората е от изключително значение“, заяви още общественият посредник.

Тя допълни, че останали ваучери за 30 000 лева от кампанията "Великден за всеки" ще отидат за ремонт на забавачницата в Черни връх.

251 000 лева са събрани от кампанията на БЧК до момента. Събирането на средства продължава, обяви Манолова.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес