Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Маями навъртя девет поредни победи, Сан Антонио затвърждава превъзходството си в НБА

22 февруари 2013, 10:40 часа • 6940 прочитания

Голямото дерби на Източната конференция през изминалата нощ между „Маями Хийт” и „Чикаго Булс” завърши с убедителна победа на „горещите” като гост – 86:67. Така шампионите записаха девети пореден успех в Лигата на извънземните и се бетонираха на първото място на Изток.

За пореден път голямата звезда на „Хийт” беше Леброн Джеймс, който вкара 26 точки, хвана 12 борби и направи седем асистенции. Дуейн Уейд пък добави 17 точки, а за „Чикаго” най-резултатен беше Нейт Робинсън с 14 точки.

Мачът беше доминиран от защитата на „Хийт”, която принуди „биковете” да направят общо 26 грешки и ограничи играчите на „Чикаго” до 33% стрелба от игра, което доведе и до най-слабия точков актив на „Булс” през този сезон в един мач. За сравнение „Хийт” направиха стрелба от малко над 50%, а Леброн Джеймс завърши с успеваемост от 73% от игра.

Мачът реално се реши в началото на втората четвърт, когато „Чикаго” водеха с 28:26, но „Маями” направиха серия от 13 поредни точки и оттам насетне не позволиха на гостите си дори да помислят за обрат.

Победата означава, че „Маями” вече е с баланс от 38 победи и 14 загуби – първо място на Изток и второ място в НБА през редовния сезон след „Сан Антонио Спърс”. „Чикаго” пък е на пето място на Изток с баланс от 31 победи и 23 загуби.

В другия мач на вечерта отбор номер едно в редовния сезон на НБА дотук „Сан Антонио Спърс” спечели със 116:90 при визитата си на отбор номер три в Западната конференция „Лос Анджелис Клипърс”. Успехът на „Спърс” стана факт заради много силната игра на Тони Паркър, който обезличи колегата си Крис Пол и завърши с 31 точки. Слабият мач на Пол – само 4 точки и само един кош от игра, пък не даде шанс на „Клипърс” да помислят за нещо повече.

Сан Антонио” е с баланс от 44 победи и 12 загуби и на първо място на Запад и в НБА въобще, докато „Лос Анджелис Клипърс” е трети с 39 победи и 18 загуби – на трето място в Западната конференция и на четвърто в редовния сезон на лигата.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес