Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Лукойл" запазва шанс за класиране в Еврокъп

05 декември 2012, 10:23 часа • 8104 прочитания

"Лукойл Академик" записа убедителна победа като гост на "Шарльороа" и запази шансове за класиране във втората фаза на Еврокъп, предаде БГНЕС.

"Студентите" взеха ценната победа със 79:61 и всичко зависи от два мача до края на групата. Първо утре "Будучност" трябва да загуби като домакин на "Билбао", а след това в последния кръг българският шампион да победи черногорския с повече от 3 точки. До момента Лукойл е с 2 победи и 3 загуби в група В, а Будучност – с три победи и загуба преди мача си от настоящия пети кръг. Ако черногорският тим спечели утре обаче "студентите" ще загубят всякакъв шанс за втората фаза.

"Лукойл Академик" имаше добра успеваемост от тройката – 7/17 за 41%, а съперникът – едва 1/12 (8%). Отборите бяха равностойни в процентите за две точки, а Лукойл овладя с 5 борби повече. Освен това "студентите" извършиха само 15 лични нарушения срещу 22 на съперника.

Девин Грийн записа 22 точки и 7 борби за победителите, а Дарил Уоткинс се включи с 14 плюс 9. 16 вкара Мохамед Абукар, а с по 8 завършиха Брандън Хийт и Томас Масамба. За "Шарльороа" Мат Уолш вкара 14 точки, а с 12 плюс 8 борби се отчете Дерик Алън. Последната среща на "Лукойл Академик" от групата е на 12 декември като домакин на "Будучност" в зала "Универсиада".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес