Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иновативни подходи за по-качествено образование – добри възможности за учениците в София!

15 януари 2020, 15:28 часа • 5920 прочитания

Добре дошли в ЧСУ „Цар Симеон Велики“, където любовта към науката и стремежът към иновацията се срещат на едно място! Екипът на училището е изцяло отдаден на мисията да изгражда млади хора с чувство за  общност, грижа за околната среда, интерес в науката и умения за себепознание.

Впечатление прави подходът на проблемно-базирано обучение, който е уникален с това, че поставя на фокус практическата работа и решаването на важни житейски проблеми пред теорията. Класовете са малки – до 14 ученици, което още повече позволява да се обърне внимание на индивидуалните нужди на всеки един ученик. Учениците имат избор между 3 специализирани профила след 10-и клас: Научен профил (STEM (Science Technology Engineering and Math), Технологичен профил (роботика и програмиране) и Предприемачество (дигитално предприемачество). Чрез многобройните извънкласни дейности, които се предлагат, всеки ученик може да открие коя сфера му допада най-много: чужди езици, сценични и приложни изкуства, музика, танци, спорт, екология, технологии.

И тъй като основен фокус на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ е иновацията в метода на обучение, децата имат достъп до най-новите технологии - използват устройства за виртуална реалност, а от скоро в училището е въведен и проектът “Училище в облака”, чиято цел е преподавателите да използват Google платформата, за да подобрят и модернизират учебния процес.

Материалната база играе голяма роля в това учениците с удоволствие да посещават училище и поради тази причина, ЧСУ „Цар Симеон Велики“ дава най-доброто от себе си, за да осигури всички необходими удобства: обширна собствена база, разположена на чист въздух сред природата на село Иваняне: плувен басейн, тенис корт и спортни игрища, ресурсен център и не на последно място собствена столова със здравословна храна, плодове и избор за обедно меню – вегетарианско или месно.

Само богата материална база не е достатъчна за едно училище, в което ученикът да се чувства уютно и в безопасност. Затова усилията на целият екип от преподаватели, психолози, логопеди и ресурсни учители са насочени към подпомагане на личностното развитие и грижа за децата със специални потребности. Учебният процес се подобрява непрекъснато като се вземат под внимание анкетите, с които се допитват до учениците до колко ги удовлетворява преживяването в класната стая. За отличен успех в гимназиалния етап училището предлага и стипендии.

Специална възможност, от която родителите могат да се възползват – Академия за родители – където те участват в дискусия с експерти в сферата на емоционалната интелигентност по въпроси, важни за развитието на децата.

Приемът на ЧСУ „Цар Симеон Велики“ за учебна 2020-2021 е отворен. Изпратете въпросите си на: office@tzarsimeon.bg

Последвайте ЧСУ „Цар Симеон Велики“ и във Facebook и LinkedIn

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес