Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фериботите ни губят от Дунав мост 2

30 април 2013, 21:41 часа • 19047 прочитания

Пускането в експлоатация на Дунав мост 2 вероятно ще доведе до изключителен спад в дейността на Фериботен комплекс Видин, а фериботът на БРП „Бдин", извършващ в момента превози между Видин и Калафат, ще бъде спрян. 

Това е становището на ръководството на „Параходство Българско речно плаване" АД. Ръководството на „Параходство Българско речно плаване" АД вижда възможност този кораб да продължи да бъде в експлоатация, но в Никопол. Там ще се съсредоточат усилия, за да може да се подобри услугата, предоставяна в момента, предаде КРОСС. 

Фериботната връзка в Никопол с наличните превозни средства и организация на Фериботния пристанищен комплекс е недостатъчно ефективна и атрактивна към настоящия момент.
Ръководството счита, че прилагането на дългогодишния опит във фериботни превози на „Параходство Българско речно плаване" АД и използването на подходяща техника, ще доведе до необходимия ефект за осъществяване на надеждна и удобна връзка между България и Румъния в централната част на българския участък по р. Дунав.

„Параходство Българско речно плаване" има почти 80 годишна история. Освен основен български превозвач по р. Дунав, дружеството е и голям работодател в областта на шипинга - 750 души работят в БРП и дъщерните му предприятия.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес