Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дончо Атанасов: АПИ ще инвестира 1.5 млн. лева в ремонта на път II-81 в чертите на град Лом

08 септември 2016, 10:02 часа • 1423 прочитания

АПИ ще инвестира в ремонта на път II-81, в чертите на град Лом 1.5 млн. лева от новия бюджет на Агенция „Пътна инфраструктура“ за 2017 г., съобщи Дончо Атанасов, член на Управителния съвет на АПИ. Вчера той присъства на извънредната сесия на Общинския съвет на гр. Лом.

За да бъде направена тази инвестиция е необходимо преди това да се направи подмяна на водопровода и да се изгради новия воден цикъл на града. В противен случай новият път ще бъде компроментиран, обясни инж. Атанасов.

Забавянето с години на завършването на водния цикъл на града, започван и спиран няколко пъти не позволи до момента на АПИ да направи този участък.

Върху платното в този участък се изливат всички фекални и дъждовни води, което в момента овлажнява конструкцията на пътя и на няколко места тя има пропадания. По данни на АПИ настилката от павета е положена преди около 60 г.

Според инж. Атанасов през всички други пътни участъци, които минават през Лом, са взети мерки и още през пролетта са изкърпени.

През предстоящия зимен сезон Агенция „Пътна инфраструктура“ пое ангажимент пред общинския съвет да поддържа участъка като път „клас А“.

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес