Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дилма Русеф подкрепи искане на протестиращите в Бразилия

11 август 2013, 10:44 часа • 7522 прочитания

Бразилският президент Дилма Русеф подкрепи основно искане на демонстрантите, които неотдавна излязоха по улиците, за да протестират срещу повишените цени и лошото състояние на транспорта в големите градове, предаде БГНЕС.

"Общественият транспорт е за всички социални класи и цели да направи градските пространства по-жизнеспособни", заяви Русеф при откриването на автоматизирана система за управление на релсовия транспорт в Порту Алегри – един от градовете, в който догодина ще се играят мачовете от Световното първенство по футбол.

В резултат на протестите Русеф предложи да се отпуснат допълнително 25 млрд. долара за модернизирането на обществения транспорт, главно в големите градове, тормозени от задръствания. В събота тя напомни, че от 2011 година властите са инвестирали 40 млрд. долара за изграждане или разширяване на метрото, подобряването на автобусния и релсовия транспорт.

Бразилия харчи милиарди долари, за да модернизира транспорта в очакване на стотици хиляди чужденци заради Световното първенство по футбол през 2014 година и Лятната Олимпиада през 2016 година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес