Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Парите от проучването за нефта и газа съм ги приготвил за зали и пътища

31 август 2012, 10:47 часа • 5841 прочитания

40-те милиона евро, които ще влязат в бюджета с подписването на  договора с "Тотал", ОМВ и "Репсол" за проучванията за нефт и газ в блок "Хан Аспарух", ще отидат за пътища, за училища и за зали.

Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на редовното заседание на кабинета в сряда, стана ясно от стенограмата на срещата.

"Не се гласи, Влади, за тези пари, защото вече съм ги приготвил къде ще отиват – за пътища, за училища и за зали. Така че, не им се усмихвай", обръща се премиерът към заместник финансовия министър.

Пред министрите той отчита, че тези дни е свършил добра работа с Делян Добрев.

"Подписахме предпроектното проучване за VІІ реактор за „Козлодуй”. „Уестингхаус” го спечели. Подписахме споразумението с „Газпром” за цената на газа със стара дата от 1 април, с 11% по-ниска, което е около 115 милиона долара по-малко. Сиреч, живи пари сме спестили. И дадохме окончателното становище относно подписването ноември месец на договора за „Южен поток”, отбелязва Борисов и допълва, че за няколко дни в България идват инвеститори, които са от първите компании в света и водещи в своята сфера.

„И то, за ужас на нашите опоненти, едната е от най-големите американски компании, другата руска и третите – от европейските, съответно Франция, Австрия и Испания. Така че, пак ще има тежки дни към нас”, заключава министър-председателят.

Редактор: Георги Иванов

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес