Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БЧК: Неохраняемите плажове крият опасности

20 юни 2019, 12:50 часа • 1623 прочитания

Неохраняемите плажове крият опасности. Това каза в интервю за Агенция „Фокус директорът на Водноспасителната служба на БЧК Антон Налбантов по повод инцидентите в морето.

„Те са по-опасни от гледна точка на това, че там няма разположени водноспасителни постове, съответно водни спасители, които при необходимост и при възникване на инцидент биха го предотвратили или биха оказали помощ на човека във водата“, каза Налбантов.

Той препоръча на плажуващите да ползват охраняемите къпални места, да избягват тези, които са неохраняеми. „Съответно опасностите са различни от рода на мъртви течения, на висок бал на вълнения. Това са преди всичко рисковите моменти или рисковите ситуации във водата на морето. Когато в такава среда попадне, неумеещ добре да плува човек, неминеумо се завършва с фатален край. Да, по-спокойно е, всички знаем, че неохраняемите плажове са по-привлекателни от гледна точка на спокойствието, което има там“, обясни още Налбантов. Той отчете, че понякога неохраняемите плажове са по-екзотични, но в същото време крият опасности и това трябва да се знае.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес