Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от Смолян с жалба до прокуратурата за честото спиране на тока в Смолянско

20 ноември 2023, 17:52 часа • 1562 прочитания

Депутатът от ГЕРБ-СДС д-р Красимир Събев подаде жалба до Окръжната прокуратура в Смолян заради честото спиране на тока през последните дни. Много негови съграждани му се обадили по телефона, за да му съобщят за повредени електрически уреди.

„На 17,18 и 19.11.2023 г. в град Смолян и околните населени места бе прекъснато електрозахранването като в някои части на град Смолян и околните населени места това е продължило повече от няколко часа. Получих десетки обаждания от жители, които ме сезираха с този казус, искрено изразявайки своето недоволство от така създалата се ситуация“, е написал д-р Събев. Още от Смолян: Избраха председател на Общинския съвет в Смолян

В тази връзка той моли да бъде извършена проверка с цел изясняване на няколко въпроса. Той е попитал какви мерки са взети от страна на дружеството, което снабдява с електрическа енергия Смолян и околните населени места, да не се допусне спиране на тока, дали има длъжностни лица от това дружество, които не са си свършили работата, къде точно и за колко време е нямало ток, какви са пораженията от многократните спирания на електричеството върху електроуредите на домакинствата и др.

Неговият призив към ощетените е да си търсят правата, като подадат жалба до КЕЦ Смолян, с която да предявят искания за обезщетение за изгорелите и повредени домашни електроуреди.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес