Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Промените във Facebook затриха процъфтяваща дигитална медия

28 февруари 2018, 16:35 часа • 3141 прочитания

В началото на годината Facebook обяви, че подготвя мащабни промени, които да подобрят преживяването за потребителите в мрежата. Tака в News Feed секцията постепенно започна да се дава предимство на постове и снимки на семейството и приятелите за сметка на съдържанието от търговски марки, медии, известни личности и други страници, освен ако това съдържание не бъде подсилено под формата на реклама.

Засега мярката е въведена само в САЩ, но се очаква да обхване и останалите държави по света. Оказва се, че промените вече са навредили на голяма част от дигиталните медии. Опасенията бяха, че новините, които те споделят във Facebook, няма да достигат до потребителите, а това значително ще се отрази на трафика им.

Е, точно това се случи в процъфтяващата дигитална медия Little Things". Изпълнителният директор на медията - Джо Спейсър - потвърди пред Business Insider, че прекратява дейността си заради новите промени в социалната мрежа.

Little Things е сайт, предимно насочен към жени. Също така често използващ опцията за предавания на живо (livestreaming) във Facebook, като в него са чести гости знаменитости. Откакто стартира през 2014 година, сайтът е натрупал над 12 милиона Facebook последователи в страницата си в мрежата, а видеоклиповете му редовно генерират хиляди, ако не и милиони, гледания.

Директорът на медията споделя, че при новият алгоритъм на Facebook, целящ да намали медийното съдържание и рекламата, се отклонява 75% от трафика на сайта, което е твърде много, за да може той да поддържа бизнес модела си.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес