Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-новите работни станции на Lenovo разширяват границите на творческата продуктивност в този нов хибриден работен свят

11 май 2023, 17:19 часа • 1001 прочитания

Нови работни станции ThinkStation™ P3 Tower, Ultra и Tiny осигуряват изключителна производителност с гъвкави конфигурации и форм фактори

Най-новите мобилни работни станции ThinkPad™ P16 Gen 2, P1 Gen 6, P16v i, P16s i Gen 2 и P14s i Gen 4 предлагат изключителна производителност за взискателни работни процеси в движение

Lenovo представи най-новите си решения за работни станции ThinkStation и ThinkPad, предназначени да осигурят високи нива на мощност и производителност, необходими за изпълнение на сложни работни натоварвания с ISV сертификати. Работните станции на Lenovo са проектирани да разширяват границите на производителността, които помагат за разгръщане на потенциала на потребителите, като същевременно поддържат надеждността, използваемостта и гъвкавостта, необходими в различни индустрии. Крайните потребители могат да конфигурират персонализирани работни станции, изградени с помощта на най-съвременни компоненти като процесори Intel® Core® от 13-то поколение и професионални графични процесори NVIDIA® RTX™ и поддържащи най-новите операционни системи в индустрията, включително Windows 11 и Linux.

Настолните работни станции от серията ThinkStation P3 предоставят стойността, от която се нуждаят потребителите, без да правят компромис с производителността или гъвкавостта. Изцяло нов форм фактор Tower, създаден за критични задачи, е идеално решение за дизайнери, инженери и студенти, които търсят гъвкавост и развитие без компромис към изчислителната мощност. ThinkStation P3 Tower има разширено шаси, което поддържа по-големи захранващи устройства до 1100 W, за да се справи с по-взискателни конфигурации и множество опции за съхранение до 26 TB за приложения, натоварени с данни. ThinkStation P3 Ultra подобрява революционен форм фактор, събирайки мощност и производителност в спестяващо място шаси с обем под четири литра. Интелигентно компактна работна станция, P3 Ultra е проектирана да се справя с взискателни работни процеси и лесно да се адаптира към променящите се хибридни работни пространства. ThinkStation P3 Tiny от своя страна е проектиран да отиде там, където другите работни станции не могат. Неговият водещ в класа си размер от един литър позволява на P3 Tiny да се побере практически на всяко място.

Мобилните работни станции ThinkPad са синоним на мощност, първокласен дизайн и издръжливост. Най-новите модели ThinkPad P серия предоставят иновации, ориентирани към човека, предназначени за хибридна работа. Те насърчават положителното изживяване на служителите, като същевременно осигуряват високи нива на мощност и производителност, позволявайки на потребителите да правят повече, докато са в движение. ThinkPad P14s i Gen 4 и P16s i Gen 2 ще зарадват изключително мобилните професионалисти, преподаватели и студенти, които търсят идеална комбинация от производителност и мощност на удобна цена, без да правят компромис със сигурност и издръжливост. ThinkPad P16v i е проектиран да запълни празнината между началното ниво и работните станции от висок клас. Създаден за творци, които се нуждаят от повече мощност, за да се справят с големи работни натоварвания и мултитаскинг с лекота, той включва процесори Intel Core H-Series, усъвършенствани графики и най-новите функции за сигурност, за да са защитени ценните данни и самоличността на потребителите, когато са в движение. Екстремни нива на производителност на мобилни работни станции се доставят от ThinkPad P16 Gen 2 и ThinkPad P1 Gen 6, позволявайки на потребителите да извършват сложни работни потоци като рендиране с висока разделителна способност и висок клас VR в движение. P16 Gen 2 е фокусиран върху сурова производителност, доближаваща се до тази на някои настолни работни станции, с най-висок клас мобилни процесори, професионални NVIDIA RTX графични процесори и най-висок капацитет на памет в мобилна работна станция на Lenovo с цели 192 GB. Сега ThinkPad P1 в своето шесто поколение се фокусира върху най-висока производителност в тънък и лек форм-фактор, без да прави компромис с мощност или издръжливост.

Предефиниране на гъвкавостта на настолните работни станции: Lenovo ThinkStation P3 Tower, P3 Ultra и P3 Tiny

ThinkStation P3 Tower

Това най-ново поколение настолни работни станции се превръща в най-мощното предложение за стартови работни станции на Lenovo. Предлагат се опции за размер на форм фактор, които могат да бъдат напаснати [SY1] в различни индустрии, хибридни работни пространства и съответните им работни процеси. Потребителите в областта на инженерството, архитектурата, финансите, висшето образование и медицината, могат да персонализират и конфигурират новия ThinkStation P3 според специфичните си изисквания. Акцентите включват:

  • ThinkStation P3 Tower: Изпитайте мощността на работната станция тип кула на по-достъпна цена, включваща процесори Intel Core от 13-то поколение и поддържаща до NVIDIA RTX™ A5500 графики, за да преминете през критични задачи, разчитайки на надеждност, производителността и гъвкавост, необходими в разнообразие от индустрии. P3 Tower може да поддържа до 128GB DDR5 памет и общо шест устройства за съхранение, с четири PCIe слота и захранване до 1100W.
  • ThinkStation P3 Ultra: Изключително ниво на производителност в шаси под четири литра, P3 Ultra е идеален за взискателни работни процеси в хибридни, отдалечени или по-малко достъпни места. Интелигентният компактен дизайн разполага с графики до NVIDIA RTX A5500 и опционален BMC (контролер за управление на основната платка), който ще бъде пуснат по-късно тази година, позволяващ разширено дистанционно наблюдение и управление на системи.
  • ThinkStation P3 Tiny: Малкият форм фактор на Lenovo е проектиран да отиде там, където другите не могат. Новият P3 Tiny, с общ обем само един литър, е малък, но мощен. С разнообразен набор от опции за монтаж, ISV сертификати и до NVIDIA T1000 графика, която поддържа до шест дисплея, ThinkStation P3 Tiny може да даде възможност на специалисти, работещи в сферата на архитектура и инженерство, финанси, здравеопазване и STEM образование, практически навсякъде.

Серията ThinkPad P позволява да се насладите на свободата, докато работите в движение

ThinkPad P16 Gen 2                          ThinkPad P1 Gen 6                        ThinkPad P16v i Gen 1

Адаптивните и многофункционални мобилни работни станции не се нуждаят от компромис с производителността, видимо от новата серия ThinkPad P, която предоставя сертифицирани от ISV решения с различни ценови точки.

В допълнение, заедно с останалата част от портфолиото на ThinkPad, обявено по-рано тази година, най-новите мобилни работни станции на ThinkPad вече също се създават с повече рециклирани материали и пластмаса след потребителско съдържание (PCC) в избрани компоненти, което е в съответствие с продължаващия фокус на Lenovo върху поддържането на кръгова икономика и целта на компанията да интегрира рециклирано съдържание сред потреблението в 100% от компютърните продукти до 2025 г.

  • ThinkPad P16 Gen 2: Най-мощната 16-инчова мобилна работна станция на Lenovo досега, създадена за потребителите, които се нуждаят от най-високи нива на производителност в движение. Най-новият P16 Gen 2 разполага с процесори Intel Core HX от 13-то поколение с професионални графики до NVIDIA RTX 5000 Ada Generation GPU, които осигуряват подобрение в скоростта, производителността и ефективността. PCIe Gen 5 предлага светкавична поддръжка за съхранение и I/O, а до 192GB DDR5 гарантира, че дори най-сложните входящи данни няма да създадат пречка.
  • ThinkPad P1 Gen 6: Мощен, мобилен, ултралек и елегантен дизайн, тежащ само 1,78 кг., олицетворява ThinkPad P1. Идеален за създатели на съдържание и пълен с иновативни функции, включително течен метален термичен дизайн за усъвършенствана производителност на охлаждането, ThinkPad P1 може да бъде конфигуриран с нов 16-инчов OLED сензорен екран с 5MP камера или дисплей със слаба синя светлина за облекчаване на напрежението в очите. Фабричното калибриране на цветовете, осигуряващо ясни изображения и отличната мобилност, е подобрено от WiFi-6E и опционалния 4G LTE за поддържане на свързаност в по-отдалечени среди. Графика с висока производителност се доставя от до NVIDIA RTX 5000 Ada Generation GPU за мобилни работни станции или NVIDIA GeForce RTX™ 4090.
  • ThinkPad P16v i Gen 1: Проектиран да стесни разликата в стойността между стартовите работни станции и работните станции от висок клас, новият P16v се справя с големи и сложни работни натоварвания с лекота, благодарение на процесорите от серия Intel Core H от 13-то поколение, до NVIDIA RTX 2000 Ada Generation GPU за мобилни работни станции и двоен топлинен отток, който оптимизира охлаждането, позволявайки на потребителите да натоварват максимално взискателните и мултитаск приложения.
  • ThinkPad P14s i Gen 4 and P16s i Gen 2: 14-инчовите и 16-инчовите мобилни работни станции на Lenovo с най-дълъг живот на батерията. Най-новите модели, налични в черно или буреносиво, са проектирани за висока производителност и сътрудничество в отдалечени и хибридни работни среди, с няколко опции за дисплей, включително OLED и дисплеи със слаба синя светлина, опционална 5MP камера и до NVIDIA RTX A500 GPU за мобилни работни станции.

Lenovo предлага цялостно портфолио от услуги за поддръжка и защита на инвестициите в работни станции. Продуктите за работни станции, представени днес, също могат да бъдат налични като част от модела Lenovo TruScale Device as a Service (DaaS), който предлага на организациите широка гама от решения за дигитално работно място, гъвкави опции за плащане и възможност за лесно мащабиране на ИТ в съответствие с тяхното развитие и бизнес нужди. Надстройките и удълженията на гаранцията до пет години осигуряват услуга с фиксирани разходи за защита на ценни инвестиции. За да подобрят допълнително производителността и изживяването на служителите, компаниите могат да използват Lenovo Premier Support Plus. Този всеобхватен пакет от услуги за поддръжка предлага ориентиран към човека подход към ИТ поддръжката, предоставяйки на потребителите безпроблемно изживяване и директен достъп до най-добрите техници на Lenovo.

„Работните станции ThinkStation и ThinkPad подпомагат индустриите в толкова много области, включително изследвания и дизайн, инженерство и финанси, медии и развлечения, здравеопазване и образование“, сподели Роб Херман, вицепрезидент и генерален директор, Worldwide Workstation и Client AI Business в Lenovo. „Нашите най-нови работни станции демонстрират отдадеността ни в преследването на ориентирани към човека иновации, които дават възможност на нашите клиенти да подобряват света и да стимулират положително дълготрайно въздействие в съответните им области.“

Очаква се новите работни станции ще бъдат налични от май 2023г. За да научите повече за продуктовото портфолио на работни станции на Lenovo, посетете: www.lenovo.com/thinkstations/

За Lenovo 

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) е глобален технологичен гигант с приходи от 70 милиарда щатски долара, класиран на #171 в Fortune Global 500, в който работят 82 000 души от целия свят и обслужва милиони клиенти всеки ден в 180 пазара. С фокус върху смела визия за предоставяне на по-интелигентна технология за всички, Lenovo надгражда успеха си като най-голямата компания за компютри в света чрез допълнително разширяване в ключови области на растеж, включително сървъри, съхранение, мобилни устройства, решения и услуги. Тази трансформация заедно с променящите света иновации на Lenovo изграждат по-приобщаващо, надеждно и устойчиво цифрово общество за всички и навсякъде. За да научите повече, посетете https://www.lenovo.com и прочетете най-новото от света ни в нашия StoryHub.

LENOVO, THINKPAD и THINKSTATION са търговски марки на Lenovo. Intel, Intel Core са търговски марки на Intel Corporation или нейните филиали в САЩ и/или други държави. NVIDIA, GeForce и RTX са търговски марки на NVIDIA Corporation Inc. Wi-Fi е търговска марка на Wi-Fi Alliance. Linux е регистрирана търговска марка на Linus Torvalds в САЩ и други страни. Ubuntu е регистрирана търговска марка на Canonical Ltd. Red Hat, Red Hat Enterprise Linux и Fedora са търговски марки на Red Hat Inc., регистрирани в САЩ и други държави. Всички други търговски марки са собственост на съответните им собственици. ©2023, Lenovo Group Limited.


 [SY1]Тук нещо глагола мащабирани не ми звучи добре

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес