Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мини робот пази от неканени гости

11 ноември 2013, 16:35 часа • 92442 прочитания

Японската компания NEC представи новия робот PaPeRo Mini, съобщи Франс прес.

С два пъти по-малки размери от своя "братовчед" PaPeRo, новият робот е снабден с камери, термометър, сензор за разстояние, които му позволяват да открие човешко присъствие и да завърже разговор благодарение на способностите си за гласово разпознаване.

Част от фунциите на робота са свързани непрестанно със сървър и са обработвани от него. Това е позволило да се опрости външният вид на робота и да се увеличат потенциалните му способности.

Компанията производител отправи призив към технологични и търговски партньори, за да се разработят апликации, които ще направят PaPeRo Mini нужен в домакинствата, магазините, училищата и на обществени места. Например охранителна фирма би могла да предлага PaPeRo Mini в добавка към обичайните си услуги, свързани с откриване на неканен гост или пожар у дома.

PaPeRo Mini би могъл да открие присъствието на неканен гост, давайки си сметка, че той не е регистриран в паметта му, а след това да попита "Кой си ти? Какво правиш тук?", преди да се свърже с охранителната фирма.

PaPeRo Mini би могъл също да информира за връщането на децата от училище, както и да наблюдава възрастен човек и да му напомни му кога трябва да вземе лекарствата си.

Източник: БТА

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес