Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Google Maps скоро ще показва степен на трудност на паркиране

20 януари 2017, 09:35 часа • 1559 прочитания

Вероятно е ежедневие за вас да използвате навигационните услуги на Google докато карате. Показва ви адекватно разстояния, време за тяхното изминаване, а можете дори и да се запознаете със състоянието на пътищата, ремонти и обстановката като цяло понякога. Скоро всичко това ще бъде допълнено от нещо привидно малко, но много важно – степен на трудност на паркиране.

Този малък детайл може успешно да ви спаси от десетки минути прекарани в обикаляне около дестинацията ви в търсене на така желаното свободно място. Все още не се знае кога и дали ще имаме достъп до подобна информация за местата, които искаме да посещаваме на родна земя, нито дали новата функционалност ще бъде направена достъпна за потребителския свят скоро. За нея се знае от последния софтуерен ъпдейт на приложението, достъпен само за хора, които желаят да тестват бъдещи версии.

Нивата на трудност, видими до момента се ограничават до „лесно”, “средно“ и „ограничено“, базирано на това каква обстановка може да се очаква там принципно, а не в реално време. Информацията ще е достъпна през изгледът за повече подробности за маршрутът ви. За начало се очаква такава информация да е налична за известни дестинации като търговски центрове, големи кина и други подобни сгради, но не се знае как тя ще бъде подавана към приложението и обработвана за максимално добър резултат.

Автор: Георги Дуранкиев, СофтУни

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес